Mini SE Cabrio

Voor mij als fan van het merk MINI en liefhebber van Cabrio-rijden is een elektrische uitvoering als vloeken in de kerk, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk, maar hij komt er toch echt aan dit jaar. 

De MINI Cabrio SE in een beperkte oplage van 999 exemplaren, waarvan er slechts 30 naar Nederland komen. U herkent deze zeldzame elektrische MINI Cabrio aan de wielen met de ‘e’-emblemen en voor de rest is hij gelijk aan de ‘dichte’ variant wat uitvoering betreft, zoals de 184 pk sterke elektromotor. In 8.2 seconden gaat deze Cabrio van 0 naar 100 kilometer en je komt er volgens WLTP 200 kilometer ver mee. Niet al te indrukwekkend, maar ongetwijfeld genoeg voor een plezierig open ritje op bochtige, heuvelachtige wegen in de omgeving bij fraai weer. 

Het grote voordeel van het MINI Cabrio-dak vind ik dat je het dak ook een stukje open kunt schuiven, zodat je het hele jaar kunt genieten van wat frisse lucht. En ja, elektrisch of niet, de MINI blijft natuur-lijk een heerlijke rijauto met de wielen op de uiterste hoeken wat nog steeds garant staat voor een prima wegligging en een sportief bochtgedrag. 

De vanafprijs is misschien nog wel een dingetje, want die begint bij 62.990 Euro, maar dan heeft u wel iets bijzonders. Wacht niet te lang met bestellen want er komen er maar 30!

JOHN VROOM
Onafhankelijk autojournalist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *