Hyundai Tucson

Geweldig hoe goed het Zuid-Koreaanse automerk Hyundai zich sinds eind jaren 90 ontwikkeld heeft als nieuwkomer op de Nederlandse automarkt. 

Samen met collega Daewoo profileerden zij zich destijds als ‘Veel voor Weinig’ en daarmee de markt veroverden. ‘Veel’ klopt nog steeds, ‘voor Weinig’ niet meer, want het is een serieus merk geworden, maar de prijzen zijn nog steeds concurrerend. Wat design betreft is de Tucson duidelijk een SUV met een herkenbare Aziatische vormgeving. 

Bijzonderheden

Veel kopers zullen ongetwijfeld getrokken worden door de bijzonderheden die de Tucson biedt. Allereerst is dat ruimte. Zowel voor de bestuurder als voor de passagiers is dat royaal en zeker voor wat de bagageruimte betreft is dat fors en met de achterbankleuning plat is dat zo’n 1795 liter. Het interieur ziet er strak en eigentijds uit en deze Tucson heeft in dit kader ook een aantal bijzondere zaken zoals ik al zei die het richting de buren en collega’s goed doen. Doe het knipperlicht aan en je krijgt via het dashboard een extra blik op de dode hoek of dat je via een knop op de achterbank de passagiersstoel kunt verstellen voor meer ruimte of dat je jouw Tucson met een druk op het sleutelknopje een parkeervak kan laten uitrijden. 

Kortom een interessante gezins-/zakenauto die u een moet gaan proeven bij Hyundai dealer Van der Linden Groep, met vestigingen in Leiden, Waddinxveen en Zoetermeer. 

JOHN VROOM
onafhankelijk autojournalist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *