Autotaalglas Leiderdorp – Opgelost!

Juriaan Vreeburg is sinds 1 mei van dit jaar de nieuwe eigenaar van de Autotaalglas-vestiging in Leiderdorp. Vreeburg heeft daarmee nog maar enkele weken als ondernemer achter zich. Op het gebied van autoruiten heeft hij bijna twintig jaar ervaring. ‘Nu kan ik in een eigen vestiging met een eigen team klanten gaan bedienen. In deze omgeving gaan wij heel wat realiseren.’

De jarenlange ervaring in autoruiten deed hij op bij Carglass en bij de vestiging van Autotaalglas in Hoofddorp (Die dit jaar is genomineerd voor de Sterkste Schakel van Kennemerland 2023). ‘Toen ik bij die laatste begon had ik mij al voorgenomen dat de volgende stap een eigen bedrijf zou zijn. In een eigen bedrijf wil ik alles dat ik de afgelopen jaren heb geleerd op mijn eigen manier gaan toepassen.’ Dus op het moment dat hij binnen de franchise-organisatie hoorde van de mogelijkheid om Leiderdorp over te nemen aarzelde hij niet.

Autotaalglas heeft kwaliteit hoog zitten

‘Het was nog een hele kluif,’ vertelt Juriaan, ‘Autotaalglas heeft de kwaliteit van de franchiseformule hoog zitten dus willen ze het naadje van de kous van je weten. Ik ben – onder meer – aan de tand gevoeld over mijn vakkennis, mijn ondernemerschap en mijn ambities met de vestiging.’ Met 18 jaar ervaring zit het met die vakkennis wel goed en Juriaan heeft beslist plannen met het bedrijf. ‘Het zelfstandig ondernemer zijn is ook een geweldig vooruitzicht, maar ik ga nu eerst stapje-voor-stapje de zaak op orde brengen en zorgen dat wij goed kunnen doorwerken.’

Complete zorg, snel en klantvriendelijk

‘Nu ik hier nieuw ben, wil ik ook graag mijn stempel op de zaak drukken.’ Dat draait dan vooral om gemak en snelheid: ‘Ik wil graag uitstralen dat wij álles voor een klant verzorgen rondom zijn ruitschade. Van opzoeken hoe je verzekerd bent tot en met het kalibreren van de rijhulpsystemen. En dan niet op een moment dat het ons goed uitkomt, maar wanneer het jou goed uitkomt.’ De klant opvangen, goed uitleggen wat er nodig is en op alle mogelijke manieren zo snel mogelijk helpen is volgens Juriaan de beste manier om klanten te binden. ‘En als je dat goed doet, dan ga je groeien.’

‘Kansen om te groeien zijn er genoeg’

Met 54 vestigingen in heel Nederland heeft de franchise een uitstekend beeld van de grote getallen. ‘Als het goed is zou onze vestiging nog flink kunnen groeien. Gewoon door goed bezig te zijn, maar ook door banden aan te halen met bijvoorbeeld autodealers en bedrijven met een wagenpark. Maar uiteindelijk geldt ook voor hen dat wij hun klandizie moeten verdienen. Dat moet hier achter de garagedeur door mij en mijn teamleden gebeuren.’

Het eigen ondernemerschap was een lang gekoesterde ambitie. ‘Ik ben nog maar net bezig en heb nog een hele weg te gaan, dus ik laat mij niet gek maken. Wij hebben een duidelijk plan, waarbij de klant voorop staat. Eerst maar eens met het team de zaken goed op de rit hebben en letterlijk kennismaken met de vaste klanten. Als dat eenmaal goed draait dan kunnen wij verder zien. Kom over vijf jaar nog maar eens terug!’

Van sterretje tot diefstalbeveiliging kentekenplaten

Bij Autotaalglas draait alles om ruiten… en nog een hele serie andere diensten. Voor het sterretje of voor een hele nieuwe ruit kun je naar de vestiging of kun je een afspraak maken bij je thuis of op je werk. Daarnaast levert het bedrijf:

– ozonreiniging van het interieur

– koplampen polijsten

– kalibreren van rijhulpsystemen

– diefstalbeveiliging van kentekenplaten

– vervangen van ruitenwissers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *