Fiat 500X Hybrid: Compacte SUV

In tegenstelling tot veel automerken concentreert Fiat zich op de kleinere modellen en zal dit ook in de toekomst blijven doen. Zo zal er dit jaar ook een nieuw Punto model geïntroduceerd worden. Één van die compacte modellen is de 500X in een Hybrid uitvoering. 

Deze Fiat heeft een 1.5 viercilinder benzinemotor met een 48V-Hybrid systeem en een 7-traps automaat met dubbele koppeling. Dit model heeft dus een elektromotor die vanuit de transmissie ook de wielen kan aandrijven. In de praktijk rijdt deze 500X Hybrid als een benzinemotor en schakelt de motor pas uit als je in file of langzaam rijdt en bij het in- en uitparkeren. Maar ach wat maakt het uit, het klinkt allemaal heel eigentijds. Superleuk is dat hij ook leverbaar is als Cabrio. Nou ja, Cabrio, vroeger noemden wij dat een vouwdak, maar ach, het effect blijft hetzelfde. Het interieur oogt erg leuk. Het dashboard is net als bij de reguliere 500 voorzien van een in kleur gespoten paneel, met daaromheen een laag hoogwaardige kunststof. Fijn is de aanwezigheid van een aantal op de tast bedienbare knoppen. 

De stoelen achter het dikleren stuur zitten prima. Het rijgedrag is prettig met een vrij stevig onderstel en een directe besturing. Eigenlijk is het gewoon een leuke Italiaanse mini-SUV met een heel eigen karakter met speelse designgrapjes.

MOTOREN

1.5 Hybrid

AFMETINGEN

Lengte 4.264 m

Breedte 2.025 m

Hoogte 1.595 m

INHOUDSMATEN

Bagageruimte 350 l  

JOHN VROOM
onafhankelijk autojournalist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *