De nieuwe BMW X1

Na zo’n 7 jaar vond BMW het tijd worden de succesvolle X1 te vernieuwen. Heel verstandig koos BMW er voor niet op 1 paard [lees elektrisch] te wedden en komt met een benzine- en dieselversie naast een hybride  en volledig elektrische uitvoering.

Deze nieuwe X1 is flink gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. Hij is langer, breder en hoger en ja, een extra grote grille. Het interieur ziet er bij BMW altijd superverzorgd uit. Prima zit achter het prettig in de hand liggende dikleren stuur met daar weer achter een breed om de bestuurder heen gebogen beeldscherm. 

Op het dashboard helaas geen knop meer te bekennen, want zo goed als alles moet bediend worden via het touchscreen. Op het zwevende middenconsole dat een verlengde is van de middenarmsteun gelukkig nog wel een draaiknopje om het volume van de audio te regelen of in te drukken om het uit te zetten. Ook achterin zit je goed en dankzij de langere wielbasis zit je daar ruimer dan in zijn voorganger. De bagageruimte groeide ook flink naar 540 liter en is uit te breiden naar 1600 liter met de achterbank plat. De wegligging van deze voorwiel-aangedreven X1 is prima en hij stuurt mooi scherp met een goed gevoel wat er tussen de banden en het wegdek gebeurt. De zeventraps automaat schakelt vlot en nauwelijks merkbaar. Kortom een uiter-mate plezierige familie-/zakenauto.

MOTOREN
SDrive 18i [benzine]
XDrive 23i [hybrid]
SDrive 18d [diesel]
XDrive 23i [hybrid]
iXDrive [elektrisch]

AFMETINGEN
Lengte 4.50 m
Breedte 1.85 m
Hoogte 1.64 m

INHOUDSMATEN
Bagageruimte 540 – 1600 l

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *