Toyota Corolla Cross

Toyota zag nog een gat in de markt tussen de C-HR en de RAV4 en introduceert het model Corolla Cross.

U herkent deze SUV aan de wat met de mondhoeken omlaag ogende grille en met de wat praktischer carrosserie en een aantal nieuwe technologieën waarmee hij zich onderscheidt van zijn broers, maar de concurrentie is groot in dit segment. Een keurig eigentijds SUV model, waarbij ik emotie ondergeschikt ervaar boven praktisch en technologie, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Heel functioneel is natuurlijk het nieuwe infotainmentsysteem dat prominent op het dashboard aanwezig is. Het werkt duidelijk en snel wat het bedieningsgemak tijdens het rijden plezierig maakt. Het systeem kan over ‘the air’ worden voorzien van updates, wat ook geldt voor een deel van de actieve veiligheidssystemen. 

De Corolla Cross is in ons land leverbaar als 2.0 High Power Hybrid, waarbij de overgangen van benzine naar elektrisch zo goed als naadloos verlopen. De uitrusting van de basisversie is royaal, maar voor stoelverwarming of de fraaie 360-graden camera als hulp bij inparkeren moet toch worden gekozen voor een hoger uitrustingsniveau. Maar emotie of niet, Toyota blijft natuurlijk een kwaliteitsmerk dat zich keer op keer bewezen heeft en het merk geeft dan ook niet voor niets tot 10 jaar fabrieksgarantie. Als u in de markt bent voor zo’n type auto rij dan eens langs bij Toyota dealer Louwman in Noordwijk.

JOHN VROOM, ONAFHANKELIJK AUTOJOURNALIST

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *