MINI Cooper; Puur rijgenot!

MINI Cooper Cabrio

Je kunt mij geen groter plezier doen dan mij met een MINI Cooper Cabrio op pad sturen. Dat komt ongetwijfeld omdat ik de oer-MINI uit voorbije jaren heb gereden en in de nieuwe MINI nog steeds retro-elementen terugvind, maar dat terzijde. 

De MINI heeft in zijn retrovorm in de loop der jaren al een aantal restylingen gehad, maar heel slim is het karakter toch gebleven. Bij de allernieuwste MINI is met name de voorkant flink onder handen genomen. De grille heeft een dikke zwarte omlijsting gekregen en het deel waar de kentekenplaat op zit is in de carrosseriekleur gespoten in plaats van zwart. Grappig is nog steeds de achterklep die geopend dienst kan doen als zitje, mits je niet zwaarder bent dan 80 kilo. Maar ja, je kan comfortabeler achter het stuur zitten van zo’n heerlijke cabriolet, want open rijden met deze MINI is puur rijgenot ook met het dak dicht. Ja, rijden met de MINI is voor mij nog steeds een waar genoegen. Sportief rijgedrag, strakke besturing, straffe vering en een prima wegligging. Heerlijk natuurlijk met het dak open, maar het fijne is ook dat je het dak een stukje kan openschuiven op minder zonnige dagen. Hij is ook leverbaar in een elektrische uitvoering, maar dat is niet ‘my cup of tea’ voor een MINI.

MOTOREN

One

Cooper

Cooper S

John Cooper Works

AFMETINGEN

Lengte 3821 mm

Breedte 1932 mm

Hoogte 1414mm

INHOUD

Bagageruimte  160 – 215 l

John Vroom, Autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *