Bohemian Rhapsody

Het jaar 2022 wordt traditiegetrouw afgesloten met de TOP 2000 op Radio 2. Net als in een groot aantal voorgaande edities staat ook dit jaar Bohemian Rhapsody op nummer 1. Het nummer van Queen uit 1975 is voor velen nog steeds een van de beste nummers ooit gemaakt. 

Het verhaal achter het nummer is voor velen, zeker door de film die over Freddy Mercury gemaakt is, bekend. Het nummer was zo anders dan anders dat de platenbaas het niet uit wilde brengen. Geen coupletten met refrein, maar a-capella, balad, opera én rock in een nummer. En dan duurde het nummer ook nog eens twee keer zo lang als in die tijd gewoon was. Queen trad met dit nummer bewust buiten de gebaande paden van de pop- en rockmuziek en bleek daarmee uiterst succesvol.

Het jaar 2023 belooft voor velen een spannend jaar te worden. Veel bedrijven hebben of krijgen het zwaar door gestegen prijzen van grondstoffen en energie. Tel daarbij op het te kort aan personeel en de aflossingsverplichtingen van te veel ontvangen TVL, NOW en uitgestelde belastingbetalingen en het zal niemand verbazen dat het de verwachting is dat het aantal faillissementen toeneemt. 

Er is dus volop werk aan de winkel om uw bedrijf gezond te houden. Hoe worden de kosten doorberekend zonder jezelf uit de markt te prijzen? Hoe wordt het werk op tijd gedaan met het beperkte aantal mensuren dat beschikbaar is? 

En hoe houden we met al die uitdagingen plezier in het werk? De creativiteit van u als ondernemer wordt meer dan ooit op de proef gesteld om succesvol te worden of te blijven. Ik wens u een mooie reis buiten de gebaande paden in 2023!

PETER DE BOER
Accountant, Partner
Driebergen Accountants
www.driebergenaccountants.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *