Focus

Op het moment van schrijven hebben we net drie mooie Formule 1 weekenden achter de rug. Van de race in Zandvoort was ik zelf getuige en ik heb genoten. Wat een feest! En wat een klasse. Het kan toch niet anders dan dat Max weer wereldkampioen wordt.

Voorafgaand aan de eerste race na de zomerstop, die in Spa, werd aan Max de vraag gesteld wanneer hij verwachtte kampioen te worden. Hij ging daar niet op in: het gaat niet om het kampioenschap, ik houd me bezig met de eerst komende race. Daar moet ik, moeten we als team, presteren. Daar wil ik winnen. Helmut Marko antwoorde op een zelfde manier: we moeten eerst de race in Spa zien te winnen. Er kan nog van alles gebeuren, daarom zijn we niet met het kampioenschap bezig maar met de eerst volgende race. Hoe waar die woorden waren, bleek op vrijdag in Zandvoort: al na 10 minuten van de eerste vrije training was er een probleem met de versnellingsbak. Niks kampioenschap, zorgen dat de auto weer aan de praat komt, en snel ook! Het team klaarde de klus, het resultaat is bekend.

Focus. Dat is wat me opvalt als ik de prestaties van Max en zijn team volg. Niet bezig zijn met dromen over het kampioenschap, maar bezig zijn met alle stappen die nodig zijn om daar te komen. Step by step. Geconcentreerd bezig zijn met de taak die aan jou opgedragen is en zo bijdragen aan de teamprestatie. 

Die focus is nodig, niet alleen in de sport maar ook in elke onderneming. Helder hebben wat het doel is. Een duidelijke taak voor alle medewerkers. En zo met elkaar een mooie prestatie neerzetten.

PETER DE BOER
Accountant, Partner
Driebergen Accountants
www.driebergenaccountants.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *