De nieuwe BMW i4

Hoewel het tegenwoordig nauwelijks meer gaat over het ultieme design van een auto, maar om een lage luchtweerstandcoëfficiënt, verhoogde laadcapaciteit, een maximale actieradius en natuurlijk de bijtelling, heeft BMW met de elektrische i4 een fraaie combinatie gevonden. 

We hebben het over de elektrische BMW i4 Gran Coupé. Een Coupé-lijn maakt een auto altijd eleganter, dat zult u met mij eens zijn en dat geldt dus ook voor deze BMW. Over de ‘over-the-top’ grille gaan we het niet meer hebben, want in de zwarte Shadow Line uitvoering valt hij wel mee, toch? Maar dat terzijde. Opmerkelijk is  deze nieuwste generatie BMW eDrive technologie , wat resulteert in indrukwekkende prestaties qua acceleratie, grip, stabiliteit en rijdynamiek. Deze BMW i4 wordt  in twee modelvarianten geleverd, waaronder de M50 met 544 pk en de eDrive40 met 340 pk. Waarvan de beloofde actieradius  590 kilometer [WLTP] is. De M50 accelereert in 3.9 seconden van 0 naar 100 en de eDrive40 doet daar 5.7 seconden over. Het interieur van de i4 ziet er uitermate futuristisch uit, zeker door het innovatieve ogenschijnlijk zwevende BMW Curved Display dat optimaal naar de bestuurder is gericht. Het zal duidelijk zijn dat je met deze nieuwe BMW zoals gebruikelijk geniet van een premium ambiance, waarbij gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen en vooruitstrevende techniek.

MOTOREN

i4 eDrive 40

i4 M50

AFMETINGEN

Lengte 4.782 m

Breedte 1.852 m

Hoogte 1.448 m

Draaicirkel 12.5 m

INHOUDSMATEN

Bagageruimte 470 – 1290 l 

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *