De Fiat E is superleuk!

Als ik zakelijk alleen maar in en om de stad zou hoeven rijden, dan zou een elektrische auto een optie kunnen zijn, naast uiteraard een benzine Coupé of Cabriolet voor privégebruik. 

Gezien mijn voorleur voor het Italiaanse product zou dit dan de nieuwe Fiat 500 E Cabrio kunnen zijn. Je herkent hem meteen aan de door de koplampen doorkliefde motorkap, hetgeen een wat agressievere look geeft. Het Fiat-logo boven de grille is vervangen door de modelaanduiding 500 en de zilveren kunststof kentekenoverkapping aan de achterkant is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een elegantere vorm. De richtingaanwijzers zijn sierlijk verwerkt tussen de motorkap en het voorscherm en de handgrepen van de portieren zijn wat verzonken in de carrosserie. Ook het interieur is flink aangepakt. Fraai gestyled aan de onderkant afgeplat stuur. Eveneens een fraai ontworpen dashboard met een mooi chromen horizontaal lijnenspel. Centraal geplaatst is een 10.25 inch infotainmentdisplay. Onder dit scherm een smalle rij drukknoppen en daaronder nog een serie, dus aan knopjes geen gebrek. Het hele interieur is qua afwerking naar een hoger niveau getild. Deze elektrische versie heeft een 119 pk elektromotor waarmee je in 9 seconden op de 100 zit en heeft een WLTP actieradius van 320 kilometer en laadt het accupakket in 35 minuten tot 80% vol. Superleuk!

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *