Van den Anker uit Katwijk sluit zich aan bij Polvo

In januari 2021 is Van den Anker IJzerwaren in Katwijk onderdeel geworden van Polvo, een landelijke keten van vijftig vestigingen voor de bouw en industrie. Het resultaat na ruim een jaar hard werken: een geheel vernieuwd winkelconcept en uitbreiding van het assortiment met onder andere toegangsbeheersystemen, nieuw hang- en sluitwerk, werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. 

In het jaar dat het Katwijkse familiebedrijf van de broers Jan en Henk van den Anker 65 jaar bestond, trad hun bedrijf toe tot de Polvo-familie. Na een jaar van verbouwen en vernieuwen begint nu een nieuwe episode in het bestaan van Van den Anker, dat vanaf 1 april verdergaat zonder Jan van den Anker. Hij gaat op die datum met pensioen en Henk van den Anker zet het bedrijf alleen voort, onder de vlag van Polvo.  

Meer te bieden

Vanwaar deze stap? “Door ons bij Polvo aan te sluiten, hebben wij onze klanten nog meer te bieden”, leggen Jan en Henk van den Anker uit. “Van oudsher hadden we al tienduizenden producten in voorraad, maar dat aantal is nu verder uitgebreid, bijvoorbeeld met hang- en sluitwerk van leveranciers dat wij nog niet in ons assortiment hadden. Ook kunnen wij nu geheel nieuwe producten aanbieden, onder andere werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen; producten die wij voorheen niet leverden. Denk verder ook aan nieuwe concepten op het gebied van toegangsbeheer. En tot slot zijn ook onze digitale mogelijkheden sterk uitgebreid dankzij de Polvo-webshop en de speciale bouw-app van Polvo. Mede hierdoor kunnen we de digitale samenwerking met onze klant verbeteren.”

De reacties van klanten op de metamorfose zijn heel positief, zegt Henk van den Anker. “Ze vinden de winkel geweldig. Tot vorig jaar hadden we hier een magazijn met een balie. Nu kunnen ze echt rondlopen en shoppen. Ze zien met eigen ogen welke producten we hebben. Veel kunnen we uit voorraad leveren, en is een product niet in de winkel dan kunnen we het de volgende dag leveren dankzij de goede logistiek van Polvo. Vanwege het vernieuwde productassortiment zien we allemaal nieuwe klanten. Ook klanten die hier vroeger kwamen, zien we weer. Mooi is ook dat klanten van ons in een van de vijftig andere Polvo-vestigingen terecht kunnen. Daarmee hebben ze nu een veel betere dekking.”

Gevestigde naam

Remco Lammen, bij Polvo verantwoordelijk voor de commercie, is blij met de komst van Van den Anker bij Polvo. “We passen bij elkaar, want we delen dezelfde kernwaarden als ambitie, waardering voor de mensen, briljante dienstverlening aan de klanten en duurzaamheid. En Van den Anker is een gevestigde naam in en rond Katwijk, een deel van deze regio waar we nog niet zaten. Het zijn specialisten en echte ondernemers die je niet hoeft te vertellen hoe het werkt. Dat hebben ze de afgelopen 65 jaar wel bewezen.” 

“Ze hebben afgelopen jaar een enorme prestatie geleverd met de ombouw van de 1500 m2 tellende winkel en de geruisloze invoering van een nieuw automatiseringssysteem terwijl de verkoop tegelijkertijd gewoon doorging”, besluit Lammen. “Dat is echt een teamprestatie. Met de producten en concepten van Polvo is het team van Van den Anker klaar om de klant nog beter van dienst te zijn. Iedereen is van harte welkom in de vernieuwde winkel.”

Grootse heropening

De restyling van de winkel en het feit dat Van den Anker officieel onderdeel van Polvo is, wordt gevierd met een grootse heropening. De precieze datum waarop dit gebeurt is nog niet bekend, waarschijnlijk wordt het eind mei of begin juni. Ook aan het programma wordt gewerkt. Bekend is al wel dat diverse leveranciers aanwezig zullen zijn om hun producten te demonstreren. Houd de website in de gaten voor meer informatie over de heropening.  

Nieuw bij Van den Anker

Interieurbouw en meubelbeslag

Polvo kan helpen bij het bouwen van interieurs in winkels, kantoren, horeca, zorginstellingen en woningen. Polvo heeft een uitgebreid assortiment op dit gebied, onder andere meubelbeslag van Hettich voor lades, kasten en ander meubilair. De specialisten van Polvo kunnen deskundig advies geven op dit gebied.

Digitale samenwerking met klanten

De webshop en de app van Polvo zijn nu ook beschikbaar voor klanten van Van den Anker. Klanten kunnen daar producten en diensten bestellen, technische gegevens en prijzen checken en andere informatie opzoeken. Ook codes voor het boeken van facturen zijn hier te vinden. 

Focus op duurzaamheid

Polvo zoekt altijd naar een gezond evenwicht tussen zakendoen en duurzaam milieuverantwoord ondernemen. Een concreet voorbeeld op dit gebied zijn handzame, stevige en stapelbare kratten die het gebruik van kartonnen dozen en ander milieu-belastend verpakkingsmateriaal overbodig maken. Ook bezit Polvo diverse certificaten op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, zoals ISO 14001 en de PSO-prestatieladder voor sociaal ondernemen. Polvo is ook een erkend leerbedrijf. 

Ook Van den Anker heeft kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo beschikt het Katwijkse bedrijf over het ISO 9001-certificaat en recentelijk werd het voorgedragen door de auditor aan Kiwa voor het ISO 14001-certificaat (milieumanagement). Verder heeft Van den Anker het Nederlandse windstroomcertificaat, is het een erkend leerbedrijf en is het PSO-gecertificeerd, wat inhoudt dat het mensen helpt die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. 

Nieuw bij Van den Anker

Toegangsbeheersysteem RED Easy

Dit systeem is geschikt voor thuiswonende ouderen die mantelzorgers, zorgpersoneel of familieleden snel en gemakkelijk toegang wil geven tot hun woning. Dit kan met een sleutel, maar veel handiger is een app op de smartphone waarmee – op basis van Bluetooth – geautoriseerde medewerkers of familieleden de deur kunnen openen. De RED Easy-motorcilinder is gemakkelijk te monteren in de deur zonder gedoe met elektra. 

Binnendeuren en hang- en sluitwerk

Polvo heeft een uniek samenwerkingsverband onder de naam Noxxidoors, specialist in binnendeuren en hang- en sluitwerk. Noxxidoors plaatst deuren en monteert hang- en sluitwerk en doet dit integraal en op projectbasis, onder andere in utiliteitsgebouwen, (semi-) overheidsgebouwen, culturele organisaties, zorggebouwen en scholen. Extra aandacht is er voor brandveiligheid, inbraakbeveiliging en design.

Werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen

Een van de specialiteiten van Polvo is de levering van bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Kleding kan worden geleverd in iedere gewenste bedrijfsstijl en voorzien van de juiste logo’s. Polvo kan ook helpen bij het opzetten van een online kledingmanagementsysteem met een online bestelomgeving, kledingmaten en budgetpunten, zodat medewerkers van het betreffende bedrijf zelf hun bestellingen kunnen plaatsen. In de Polvo-vestiging op Schiphol-Oost is een grote showroom waar klanten kunnen rondkijken en passen. Ook op andere Polvo-vestigingen kunnen passessies georganiseerd worden.

Van den Anker Bouw en Industrie
Ambachtsweg 18
2222 AL Katwijk
T 088 765 16 00
I www.vandenanker.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *