Toyota Yaris Cross

Dat de Toyota Yaris een verkoopsucces is is een feit, maar voor een bepaalde kopersgroep zou hij wel wat stoerder mogen ogen en zou een hogere instap welkom zijn. 

Nou daar heeft Toyota op geanticipeerd met de introductie van de nieuwe Yaris Cross. Inderdaad een sportief uitgevoerde compacte cross-over die zo’n kleine 7 centimeter hoger op de wielen staat, dus een comfortabele instaphoogte en door-dat hij wat groter gegroeid is ook meer ruimte, met name voorin en in de bagageruimte.

Eigentijds

Het interieur is in grote lijnen gelijk aan de gewone Yaris. Een eigentijdse vormgeving met een groot bedieningsgemak en een overzichtelijk instrumentarium. Het doet mij deugd dat niet alles bediend moet worden via een touchscreen, maar dat er gewoon nog knoppen zijn voor de airco en zo, zodat je die snel op de tast kunt bedienen zonder de ogen van de weg te hoeven halen. De versnellingsbak schakelt licht en soepel en in combinatie met de even soepele motor maakt een vlot rijgedrag mogelijk. Er is een goede afstemming tussen dynamiek en comfort en wat mij pleziert is dat de vering en schokdemping niet week is, maar lekker stevig en heel prettig is dat deze Cross, ondanks zijn hoogte, nauwelijks de hinderlijke neiging heeft tot overhellen in snel genomen bochten. Ik denk dat Toyota dealer Louwman in Noordwijk met deze Yaris Cross een toppertje in de showroom heeft staan.

Door John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *