Volvo XC60 B4 Momentum

Volvo kent momenteel een aantal Momentum-uitvoeringen in haar model-range. Altijd interessant als automerken met een special- edition komen. Vaak zijn de modellen dan luxer aangekleed voor minder geld. In dit geval een speciale editie van de Volvo XC60 B4 die de toevoeging Momentum  heeft gekregen en in een beperkt productie-aantal leverbaar is. 

Een SUV CrossOver  met een 4 cilinder benzinemotor met 1969 cc en197 pk en standaard voorzien is van een groot aantal rij-assistentie- en veiligheidsvoorzieningen, zoals City Safety en Park Assist, naast automatische transmissie, LED koplampen,  lichtmetalen velgen en zo. Kortom een hele complete representatieve zakenauto voor een hele scherpe prijs en tegelijk een prima familie-SUV CrossOver met een royaal ruimte-aanbod. En als u hem nog niet compleet genoeg vindt zijn er verschillende opties mogelijk om hem helemaal naar uw smaak uit te voeren. De XC60 heeft fraaie lijnen, met name de apart gevormde koplampen en de achterlichtunits. Heerlijk bij Volvo vind ik altijd die ‘coole’ eigenzinnige vormgeving, zoals het dashboard met verticaal geplaatste ventilatieroosters.

De stoelen zijn voortreffelijk wat zit betreft. Royaal verstelbaar met een goede ondersteuning voor de rug en bovenbenen. Op veiligheidsgebied scoort Volvo natuurlijk, zoals vanouds, altijd goed. Zeker de moeite waard om eens langs te rijden bij één van de vestigingen van Volvo dealer Stern in Katwijk, Hillegom of Leiderdorp.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *