Van Kesteren Schilders ‘Beste leerbedrijf van 2020’

Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers hun vak goed kunnen uitoefenen? Van Kesteren Schilders zette een eigen academie op en kreeg in november de eretitel ‘Beste leerbedrijf van 2020’. Naar aanleiding hiervan een interview met Loek van Noort van het Voorhoutse bedrijf, dat in maart een nieuwe vestiging opent aan de Ambachtsweg in Katwijk.

Wat doen jullie om aan goede medewerkers te komen?
“Na de vorige crisis haperde de instroom van nieuwe medewerkers. Het imago van ons vak was slecht terwijl er veel werk vrijkwam. We moesten daarom iets doen om ons personeelsbestand weer op niveau te brengen. We zijn naar schildersbolwerk Katwijk gegaan – zeg maar het Volendam van het schildersvak – en hebben contact gezocht met het Andreas College daar.”

Waar leidde dat toe?
“We hebben theorie en praktijk met elkaar in contact gebracht door middel van gastlessen, bedrijfsbezoeken, stages en excursies naar onder andere een verffabriek van Akzo Nobel. Ook andere bedrijven en organisaties hebben zich bij dit initiatief aangesloten. We hebben laten zien dat er veel variatie is in ons vak met binnen- en buitenwerk voor grote en kleine opdrachtgevers. Bij ons heeft dat ertoe geleid dat we achttien nieuwe medewerkers van onder de 23 in dienst hebben kunnen nemen. Negentig procent van ons personeel, dat 65 vaste medewerkers telt, komt nu uit Katwijk.”

Welke rol speelt jullie academie bij het opleiden van mensen?
“We hebben een systeem met eigen leermeesters die leerlingen en zij-instromers opleiden. Het opleiden van mensen zit in het DNA van ons bedrijf dat al sinds 1935 bestaat, al 85 jaar dus. We willen mensen echt een kans geven. Dit heeft er in november toe geleid dat we tot beste leerbedrijf van Nederland in de schilder- en onderhoudsbranche zijn uitgeroepen door OnderhoudNL. Deze onafhankelijke organisatie prijst ons vanwege onze opleidingsstructuur, onze opleidingsplannen en groepsgesprekken tussen leermeesters en leerlingen. Er zijn 11.000 schildersbedrijven in Nederland dus dat zegt wel iets. Daar zijn we trots op.”

Wat doen jullie verder aan opleiden en ontwikkelen?
“Elk jaar kiezen we een thema, bijvoorbeeld zaken als vitaliteit, veiligheid en klantbeleving. Die thema’s staan centraal in onze Van Kesteren Academy. Fit blijven is een van de zaken waar we aandacht aan besteden, want we vinden het belangrijk dat iedereen ook na zijn 67ste nog fit en gezond is. Zo bieden we bijvoorbeeld sportabonnementen aan en bonnen voor wandelschoenen. We hebben ook een keer oud-schaatser Martin Hersman een presentatie laten geven over fit blijven. Mensen vinden dat leuk.”

Hoe blijft Van Kesteren Schilders zelf fit en gezond?
“We willen als bedrijf steeds beter worden, onze werkprocessen steeds
verbeteren en de klant zo goed mogelijk bedienen. Vanuit de kleurstudio in Voorhout bedienen we particuliere klanten, die hier ook komen voor stylingadvies. Maar we werken vooral in opdracht van zo’n vijftiental aannemers uit de regio. We werken in de hele Randstad en zijn behalve schildersbedrijf ook glaszetter en onderhoudsbedrijf. We lossen alles op en regelen alles voor de klant. Ons onderhouds- en glaszettersbedrijf werkt vanuit Sassenheim, waar we ook een vestiging hebben. In maart openen we een derde vestiging, aan de Ambachtsweg in Katwijk.”

Wat gaan jullie daar doen?
“De schilders werken tot nu toe vanuit de winkelstraat in Voorhout, waar zij ‘s morgens hun materialen, maar dat verloopt nogal chaotisch en leidt tot te veel transportbewegingen. Daarom gaan we onze logistieke processen en ons voorraadbeheer verbeteren en efficiënter maken. Daarom openen we het nieuwe pand aan de Katwijkse Ambachtsweg, wat toevallig een heel toepasselijke naam is. Dat wordt de uitvalsbasis van onze schilders, die grotendeels uit Katwijk komen. Op dit moment zijn we aan het verbouwen. Ook onze winkel verandert. Dat wordt veel meer een showroom. Boven de winkel gaan we kantoor houden, want we blijven een Voorhouts bedrijf, al willen we ons wel nadrukkelijker op de Katwijkse markt laten zien, want ook daar werken mooie aannemers.”

Van Kesteren Schilders
Herenstraat 36
2215 KH Voorhout
T 0252 211 779
I www.vankesterenschilders.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam