Hyundai Nexo

Steeds vaker hoor je geluiden dat niet elektrisch rijden, maar rijden op waterstof de toekomst heeft. En daar wilde ik wel eens wat meer over weten, dus liep ik binnen bij één van de 5 waterstof-dealers Van der Linden Groep die vestigingen heeft in Waddinxveen, Zoetermeer en Leiden en sprak met Steven Tent, de Fleetsales en Lease Manager.

Zij zijn enorm enthousiast over de nieuwe ontwikkelingen rondom waterstof en als onder andere Hyundai-dealer is dat prima te combineren met de modellen die dit merk levert voor waterstofgebruik zoals de Hyundai Nexo. Het systeem is eenvoudig. Een brandstofcel zet waterstof en zuurstof om in elektriciteit. Die drijft de elektromotor aan. Opladen is dus niet nodig, waterstof tanken wel. Tijdens het remmen laadt de accu op. En de uitstoot? 

Alleen waterdamp en dat is onschadelijk voor mens en milieu. Als je er voor kiest om de Nexo zakelijk te rijden profiteer je van slechts 8% bijtelling. De Nexo rijdt dus op waterstof, zonder schadelijke uitstoot en binnen 5 minuten heb je een volle tank en een actieradius van 665 kilometer. Op dit moment kan er nog op een beperkt aantal plaatsen getankt worden, maar het aantal tankstations zal zich snel uitbreiden. Een interessante ontwikkeling die zeker de moeite waard is om te volgen. Als u hier meer over wilt weten loop dan eens binnen bij Steven Tent van de Van der Linden Groep.

John Vroom
Autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *