Fiat 500 E

Het mooiste van de nieuw elektrische Fiat 500 E vind ik dat deze versie als eerste in het nieuwe gerestylde model geleverd wordt. Kunstig dat de designers het aparte karakter hebben weten te behouden, terwijl hij toch geheel vernieuwd is.

Je herkent hem meteen aan de door de koplampen doorkliefde motorkap, hetgeen een wat agressievere look geeft. Het Fiat-logo boven de grille is vervangen door de modelaanduiding 500 en de zilveren kunststof kentekenoverkapping aan de achterkant is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een elegantere vorm. 

De richtingaanwijzers zijn sierlijk verwerkt tussen de motorkap en het voorscherm en de handgrepen van de portieren zijn wat verzonken in de carrosserie. Ook het interieur is flink aangepakt. Het leuke is dat Fiat heeft vastgehouden aan het retroronde instrumentarium achter het stuur, dat trouwens ook fraai ontworpen is met de afgeplatte onderkant. Centraal geplaatst een 10.25 inch infotainmentdisplay. Deze 500 staat op een nieuw platform, waardor hij wat langer en breder is geworden. Deze elektrische versie heeft een 119 pk elektromotor waarmee je in 9 seconden op de 100 zit en heeft een WLTP actieradius van 320 kilometer en laadt het accupakket in 35 minuten tot 80% vol. De introductieversie heet La Prima en komt ool als cabrio. Deze intruductieversie is goed voorzien van eigentijdse veiligheids- en rijassistenten en zal dit najaar vanaf 38.900 euro in de showroom staan bij Abswoude Autopromenade.

John Vroom
Autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *