Mini Cooper Cabrio

Het is weer zover, lekker open rijden met de zon op je voorhoofd, de wind zachtjes door de haren, de lucht opsnuivend van vers gemaaid gras en het sonore geluid van de uitlaat, vooral in tunnels. Heer-lijk! En de MINI Cooper Cabrio biedt al dit genot. 

De sportief gevormde stoelen zitten voor mij prettig. Lekker stevig met voldoende rug- en dijbeensupport. Het stuur pakt prettig aan en ik heb uitzicht op een eigenzinnig dashboard. In het midden de grote ronde klok die destijds de snelheidsmeter was, maar nu het uitgebreide infotainmentscherm is. In de dakconsole een aantal tuimelschakelaars.  Het bijzondere van dit Cabrio-dak is dat het in twee fasen open kan. In de eerste fase schuift het dak een stuk naar achteren, zodat je ook bij minder weer het open rijgevoel hebt. Bij de tweede fase gaat het hele dak eraf en rij je echt Cabrio. Het weggedrag is perfect. Doordat de wielen op de uiterste hoeken staan ligt hij als een blok op de weg en kan je vierkant de bocht door gaan. Schakelen doet hij soepel en hij stuurt direct. Kortom puur sportief rijgenot. Leuk zijn de achterlichten die links en rechts een deel van de Engelse vlag vormen. Superleuke auto!

MOTOREN
Benzine
Cooper

Diesel
Cooper d

AFMETINGEN
Lengte 3850 mm
Breedte 1727 mm
Hoogte 1415 mm

INHOUD
Brandstoftank 44 l
Bagageruimte 215 l

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *