MINI E: Veel geneugten

Een elektrische MINI klinkt voor mij als een ‘contradictio in terminis’, zeker als je ook de oer-MINI uit de jaren 60 hebt gereden. 

Ik denk dat ik u niet hoef uit te leggen wat ik daarmee bedoel als u ook liefhebber bent van het echte autorijden met sportief schakelen en het heerlijke motor- en uitlaatgeluid van de MINI. Maar MINI verwacht blijkbaar voor de elektrische MINI toch een bepaalde kopersgroep. 

Wat zijn dan toch de mogelijke voordelen van een elektrische MINI? Het blijft natuurlijk een MINI en dat is een belangrijke imagokwestie. Je betaalt geen wegenbelasting. Je hebt een zakelijke bijtelling van 8%. Je rijdt met een automatische versnellingsbak. Je tankt elektriciteit en dat is goedkoper dan benzine en je kan zeggen dat je bijdraagt aan de vermeende duurzaamheid. Daarbij heb je toch veel geneugten van de reguliere MINI, zoals de looks, prima afwerking, eigenzinnig interieur, lekkere stoelen en de wegligging is natuurlijk echt voortreffelijk, ook al jaag je hem nu niet snel schakelend door de bochten,  want ja hij is elektrisch en dat rijdt toch iets anders, maar dat is natuurlijk persoonlijk en als u dat niet uitmaakt is het een fijne zakenauto. In maart van dit jaar staat hij in de showroom bij BMW/MINI dealer Van Poelgeest in Noordwijk.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *