Durf te dromen

Een land waar geen fossiele brandstoffen meer worden gebruikt. Dat klinkt misschien onmogelijk, maar als het aan de president van Costa Rica ligt, draait zijn land binnenkort alleen nog op duurzame energie. 

Ik werd getriggerd toen ik dit pas geleden las in de krant. In privé of zakelijk stellen we vaak doelen aan het begin van het jaar. Die houden we nogal eens bescheiden, want ze moeten wel haalbaar zijn. Maar wat als we ze – voor ons idee – nu eens op een onhaalbaar niveau stellen?

‘Als iets moeilijk is, is dat geen reden om het niet te doen. Het is juist een motivatie om het wel te doen’ aldus de president van Costa Rica. ‘Zeventig jaar geleden leek het ook heel moeilijk, bijna onmogelijk, om geen leger te hebben. En wij hebben geen leger.’ Fascinerend toch! We hebben allemaal onze dromen: groei van ons bedrijf, meer tijd besteden aan ons gezin, ons meer inzetten voor de samenleving, ons bedrijf verduurzamen, noem maar op. Als een land als Costa Rica, waarbij ik in elk geval niet gelijk denk aan als een van de meest vooruitstrevende landen, in staat is zulke grote doelen te stellen én te realiseren, dan is dat voor mij een motivatie om ook grootser te dromen dan ik gewend ben. Doe je mee?

Peter de Boer
Accountants, partner
Driebergen Accountants
www.driebergenaccountants.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *