Opel Astra: Blijft Oer-Duits

Ik kan er nog steeds niet aan wennen dat het oer-Duitse automerk Opel nu in handen is van het Franse PSA. Voor mij zo strijdig in degelijkheid, maar dat terzijde, want gelukkig is er bij de nieuwe Opel Astra niets merkbaar van een Franse Slag. Na vier jaar heeft de Astra een tussentijdse update gekregen die met name onder de motorkap heeft plaatsgevonden in de zin van een nieuw motorenprogramma.

Aan de buitenkant kan je de nieuwe Astra herkennen aan de gerestylde grille. In het interieur ook een aantal nieuwe nieuwigheden, zoals bij het instrumentarium dat via een centrale display de mogelijkheid biedt door de bestuurder gewenste informatie zichtbaar te maken. Het multimediasysteem werkt sneller. Je telefoon kan nu draadloos opgeladen worden, het beeld van de achteruitrijcamera heeft een hoger contrast gekregen en het genot van voorruitverwarming.

Zoals gezegd zitten de vernieuwingen onder de motorkap en zo is het onderstel aangepakt en is nu voorzien van comfortabeler afgestelde schokdempers. Maar het belangrijkste nieuws zijn toch wel de vernieuwde motoren. Een dieselmotor van 1.5 liter met 105 of 122 pk gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, waarbij die van 122 pk ook met een negentraps automaat kan worden geleverd. De benzinemotor is een 1.2-liter turbomotor, waarbij de keus is uit 110, 130 of 145 pk. Daarnaast is er nog een benzine- motor in de 1.4 –liter uitvoering met 145 pk en een cvt automaat die meer koppel biedt vanaf een aanzienlijk lager toerental.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *