Jaguar I-Pace: Blijft magisch…

Een 100% elektrische Jaguar. Dat had ik mij ook niet kunnen bedenken toen ik nog stond te dromen bij de Jaguar XJ6 van de vader van mijn toenmalige vriendin in mijn tienerjaren. En ja hoor, in maart 2018 werd de elektrische vijfzits cross-over gepresenteerd. 

De vierwielaangedreven I-Pace beschikt over twee elektromotoren die samen goed zijn voor 400 pk en 696 Nm aan koppel. Deze Jaguar is uitgerust met een 90 kWh groot accupakket en heeft een actieradius van 480 kilometer. Met een 100 kW-lader laad je het accupakket in 40 minuten tot 80% van zijn capaciteit vol. Wat laadruimte betreft praten we over 656 liter wat met de achterbank plat kan worden vergroot tot 1.453 liter. 

Deze I-Pace zit in een concurrerend prijssegment, maar het merk Jaguar blijft natuurlijk magisch en hoewel zeer futuristisch is en gebaseerd is op een minimale luchtweerstand, geeft het interieur mij het aparte klassegevoel. Lekkere stoelen, prettig in de hand liggend sportief stuur, met een rijk gevuld dashboard en een fraai ogend middenconsole en uiteraard een brede middenarmsteun. En de belangrijkste factor voor menig zakelijke rijder zal de bijtelling zijn die tot 

1 januari 2020 nog 4% zal zijn als de auto ook vóór die datum afgeleverd wordt. Jaguar dealer Kimman uit Haarlem liet ons weten nog een aantal I-Pace modellen vóór genoemde datum af te kunnen leveren en dan ook nog voorzien van een aantrekkelijke eigentijdse Kimman gadget.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *