Gedreven personeel is het visitekaartje van je onderneming

Ondernemerschap, betrokkenheid en enthousiasme. Het zijn dé kwaliteiten die in het DNA van vrijwel iedere werknemer van Bouwgroep Horsman & Co zitten. De passie voor het vak is duidelijk merkbaar als we in gesprek gaan met commercieel directeur John Moors, uitvoerder Marcel Vos, senior werkvoorbereider Stephan Moonen en werkvoorbereider Marc de Groot. 

FOTOGRAFIE SVEN VAN DER VLUGT

In de genen
Die passie zit vaak al in de genen. Dat weet Marc als geen ander. ‘Mijn opa had een bouwbedrijf. Ik genoot van zijn verhalen en scharrelde daar als kleine jongen vaak rond. De MTS/HTS waren dus logische stappen. Een stageplek bij Horsman & Co leidde uiteindelijk tot een vaste baan. Helaas voor mijn familie, maar Horsman & Co biedt mij volop kansen en ontwikkelingsmogelijkheden. En daar ga ik voor!’

Stephan kan daarover meepraten. ‘Ook ik kom uit een aannemersfamilie. Mijn vader nam al op jonge leeftijd de zaak van mijn opa over. Ik wilde dan ook zo snel mogelijk in de bouw mijn geld verdienen. Mijn ouders hamerden er echter op dat ik eerst de nodige diploma’s zou behalen. Maar uitgeleerd ben je nooit. Dat ontdekte ik bij Horsman & Co. Ik begon met werken op de bouwplaats en heb mij inmiddels ontplooid tot allround werkvoorbereider.’

Ondernemerslust zien we bij elke werknemer
‘Twee paar teleurgestelde ouders, zoals je hoort’, zegt John met een knipoog. ‘Deze jongens hebben allebei het ondernemerschap in zich. En dat zien we eigenlijk bij iedere medewerker hier. Het zijn allemaal kleine ondernemers, maar dan in dienst bij Horsman & Co. De bouw is echt hun passie. Dat kan je natuurlijk zien als een bedreiging, maar wij zien het juist als een pré.’ 

Stilzitten is er bij Horsman & Co niet bij. ‘In onze branche hebben we o.a. te maken met steeds veranderende wet- en regelgeving’, vertelt Marc. Bovendien is de bouw lang conservatief geweest, terwijl er nu juist heel veel gebeurt. Denk aan circulair bouwen, 3D printing, prefabricering en BIM.’

Alles voor elkaar
‘Als werkvoorbereiders zijn wij de verbinders tussen de collega’s binnen en buiten. We zorgen dat alles op de bouw soepel loopt, maar denken ook mee op strategisch niveau. Zo hebben we binnen Horsman & Co verschillende werkgroepen gemaakt’, vertelt Stephan. ‘Van werkgroepen die zich bezighouden met automatisering en innovaties, tot productprocessen en personeel. Iedere werkgroep volgt de ontwikkelingen op haar terrein op de voet en verkent of dit van toegevoegde waarde is voor onze bedrijfsvoering.’

‘Het maakt dus niet uit wat voor functie je hebt, je draait hier op alle vlakken mee’, vertelt Marc enthousiast. ‘Als stagiair mag je in de eerste maanden al van alle ingrediënten in onze organisatie proeven. Op die manier kan je je talenten ontdekken, en zien waar je passie en enthousiasme ligt. 

‘Onze klanten ervaren die bevlogenheid en enthousiasme ook’, glimlacht Stephan. ‘Omdat zowel wat er op kantoor gebeurt als wat er op de bouw gebeurt ons interesseert, kunnen we als volwaardige gesprekspartner de klant adviseren’ 

Plezier in je werk is de kritische succesfactor
Dat passie voor en lol in je werk uitermate belangrijk zijn, ondervindt Marcel dagelijks. Als uitvoerder op de bouwplaats is hij de schakel tussen de onderaannemers, timmermannen, projectbegeleiding, projectontwikkelaars en de klant. Marcel: ‘We beginnen met een stukje zand en leveren uiteindelijk een complete woonwijk op! Plezier is daarin de kritische succesfactor. Als de jongens blij zijn en fluitend naar hun werk gaan, werken we sneller, netter en beter. Als de sfeer op de bouw goed is, heeft iedereen ook alles voor elkaar over. De bouw is dus niet voor pessimisten. De mannen hebben passie voor hun vak. Maar het blijven natuurlijk bouwvakkers. Dus als ik een compliment geef, ben ik al snel een slijmbal. Maar ik weet dat ze het waarderen’, lacht Marcel. 

We laten iets blijvends achter
‘Van niets maken we iets, is onze gezamenlijk drijfveer’, besluit John tot slot. ‘En dat begint en eindigt met mensen. Met het gepassioneerde team van Bouwgroep Horsman & Co laten we iets blijvends achter waar mensen de komende 100 jaar veel plezier van hebben. En daar zijn we hartstikke trots op!’

Bouwgroep Horsman & Co
2e Poellaan 12
2161 CJ Lisse
T (0252) 41 31 55
I www.horsman.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *