Henze Autobanden: “Klanten omhelzen je wanneer je voor ze klaarstaat”

Alles bij Henze Autobanden is erop gericht om bedrijfswagens en trucks in bedrijf te houden of – bij calamiteiten – weer zo snel mogelijk de weg op te helpen. “Een vrachtwagen met 30 ton groente of een auto vol bloemen kan niet wachten, want die moet op tijd bij de klant zijn,” zegt eigenaar Anton Kralt. 

Hoewel Henze Autobanden ook veel particuliere klanten heeft, richt het Katwijkse bandenbedrijf zich met name op zakelijke klanten met bedrijfswagens, trucks, shovels en andere vervoermiddelen, van zzp’ers tot bedrijven met een eigen wagenpark. “Auto’s kunnen niet stilstaan. 

Daarom hebben we voor deze klantengroep alle banden op voorraad,” zegt Anton Kralt, die het in 1987 opgerichte bedrijf twee jaar geleden overnam van de vorige eigenaar. “We zijn met volle energie aan de slag gegaan en hebben sindsdien veel nieuwe klanten mogen verwelkomen.”

Mobiele werkplaats
Om de gewenste snelle service te kunnen leveren heeft Henze Autobanden niet alleen een eigen bedrijfsruimte op bedrijventerrein ’t Heen in Katwijk, met sinds kort onder andere nieuwe uitlijnapparatuur, maar ook een mobiele werkplaats. Anton: “Wekelijks rijden we hiermee naar onze klanten waar we de banden controleren van klanten van ons. We kijken of ze niet lek zijn en we bekijken het profiel. Als er iets mis is, kunnen we de banden ter plekke verwisselen.”  

Momenteel is het topdrukte bij Henze Autobanden vanwege de tweejaarlijkse bandenwissel. “In het voor- en in het najaar zijn we zo’n acht weken lang bezig met het wisselen van de zomer- en de winterbanden,” legt Anton uit. “Dat kun je rustig een piekperiode noemen. We doen dit soort werk op afspraak, zoals we ook al onze andere werkzaamheden graag van tevoren inplannen. Maar flexibiliteit vinden we net zo belangrijk.” 

Lekkerste koffie
Vandaar dat zakelijke klanten in geval van nood meteen geholpen worden, desnoods met bijvoorbeeld een tijdelijke band. Want, zegt Anton: “Transportbedrijven spreken met hun klanten just in time-belevering af en kunnen dus niet twee uur wachten wanneer ze een lekke band hebben. Dat zorgt voor druk op de ketel bij ons intern, maar daar staat tegenover dat ze je bij wijze van spreken omhelzen wanneer je voor ze klaarstaat.” 

“We denken vanuit de klant,” concludeert Anton aan het einde van het gesprek. Om er lachend aan toe te voegen: “Vandaar dat we ook de lekkerste koffie van Katwijk serveren.”

Henze Autobanden
Lijnbaanstraat 16
2222 AR Katwijk
T 071 – 403 24 52
I www.henzeautobanden.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam