De nieuwe BMW i8 Roadster: Beleving en Beleving

Tja, bij een zakenauto denken we meestal aan een zwarte of een ‘niks aan de hand’ zilvergrijze Stationwagon of SUV, maar als ik succesvol ondernemer zou zijn in een wat minder traditionele sector, zou ik gaan voor een minder conventionele zakenauto, zoals bijvoorbeeld de nieuwe BMW i8 Roadster.

Natuurlijk gaat iedereen er een mening over hebben, maar ‘so what?’. Het is een Hybride dus dat doet het al goed in het kader van duurzaamheid. De instap en uitstap met de vleugeldeuren is een dagelijkse conditietraining, dus dat is ook al goed. Met een instapprijs van 182.000 euro betaal je gewoon 22% bijtelling boven de 50.000 euro, dus je bent geen milieuprofiteur, je laat zien dat je bedrijf succesvol is, je valt wat op en bovenal je geniet van een sportieve cabrio als beloning voor je slimme en harde werken. Natuurlijk kies je een beschaafde kleur met evenzo beschaafde lichtmetalen velgen. Het is wel een nekkendraaier en dat is ook wel een vorm van genieten. Ik kan alle feitelijke feitelijkheden wel gaan opnoemen van deze i8 Roadster, maar daar gaat het natuurlijk niet om. Beleving, dat is het sleutelwoord en ik kan u verzekeren dat dat het geval is met deze BMW. Vergeet alle praktische zaken, want een kratje Brand bier halen bij Albert Heijn is wel een dingetje, want de ruimte is beperkt, maar Appie brengt de krat tegenwoordig graag aan huis.

Motoren

Benzine 1499cc / 374 pk

Elektro/Hybride

Afmetingen

Lengte 4689 mm

Breedte 1942 mm

Hoogte 1291 mm

Inhoud

Brandstoftank 42 l

Bagageruimte 154 l

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *