Mercedes-Benz X-Klasse Elegant en stoer

Destijds zagen werkpaarden er ook uit als werkpaarden wanneer we het over functionele bedrijfsauto’s hadden, maar tegenwoordig kunnen ze er ook elegant en toch stoer uitzien. En dan heb ik het over de nieuwe Mercedes-Benz X-Klasse. 

De droom van menig trendy strandpaviljoenhouder zou ik mij zo kunnen voorstellen. Een handige vierdeurs pick-up met de mogelijkheid van ook personenvervoer die er apart en heel hip uitziet. Forse neus met veel chroom en in de grille het niet te vermijden grote Mercedes logo. Fraaie lichtmetalen velgen en korte chromen dakrails. Alleen al leuk om te zien is het open pick-up gedeelte dat natuurlijk heel praktisch is. Onder de motorkap ligt de 163 pk sterke 2.3-liter viercilinder diesel met achterwielaandrijving, waarbij nog een keus is uit een variant met 190 pk die beiden ook voorzien kunnen worden van 4Matic vierwielaandrijving als optie. Het interieur ziet er praktisch uit met kunstleren bekleding, maar toch met de luxe Mercedes-touch, zoals de vier ronde ventilatieroosters, het stuur, het instrumentenpaneel en het infotainment-systeem en de ronde draaiknop om het te bedienen op het middenconsole. Voorin zit je prima, alleen achterin wat hoog en rechtop door de verticale carrosseriewand. Praktisch is het elektrisch bedienbare schuifruitje in de achterruit voor optimale ventilatie. Ander detail is het in de binnenspiegel verwerkte kompas. Al met al een interessante bedrijfsauto als je praktisch en opvallend wilt combineren.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *