De nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse Cabrio

Na de nieuwe E-Klasse Coupé nu ook de Cabrio. Het dashboard komt regelrecht uit de E-Klasse Sedan met uitzondering van de ventilatieroosters die wat vorm betreft zijn geïnspireerd op die van de straalmotor.

Op zich een mooi ergonomisch dashboard en de afwerking van het gehele interieur is van een hoogwaardige kwaliteit. Mooie grote portieren voor een ruime instap. Dat is te zeggen, als je de ruimte hebt of over twee vakken parkeert, want in een krappe parkeergarage heb je een uitdaging naar mijn idee. De instap voor de achterpassagiers vraagt ook enige lenigheid, maar als je zit dan zit je prima met voldoende been- en hoofdruimte. Ja, en voorin zit je natuurlijk als een vorst op de royale en uitgebreid verstelbare stoelen achter een lekker in de hand liggend dikleren stuur.

Heel mooi vind ik die hoge brede middentunnel, waarop de rechter arm heerlijk relaxed kan rusten met daar voor de apart gevormde selector van het infotainmentsysteem met daarvoor in deze hightech auto een mooi subtiel analoog rond klokje. Nu staat bij Mercedes-Benz comfort altijd op de eerste plaats en dat merk je ook bij deze Cabrio, want zijn rijgedrag nodigt niet uit tot een sportieve rijstijl, maar dat wil deze kopersgroep blijkbaar ook niet. Maar je gaat moeiteloos met hoge snelheden door de bocht met een voelbare goede grip. Hij stuurt zeer nauwkeurig, communiceert goed en geeft een vertrouwingswekkend gevoel. Wat een heerlijke auto!

Motoren
Diesel
E220d
Benzine
E200
E300
E400 4Matic

Afmetingen
Lengte 4.826 mm
Breedte 2.055 mm
Hoogte 1428 mm

Inhoud
Bagageruimte 310 – 385 l
Brandstoftank 66 l

JOHN VROOM
ONAFHANKELIJK AUTOJOURNALIST

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *