Kia Rio: ‘Luxer dan voorganger’

De nieuwe Kia Rio staat in de showroom bij AutoHaag Zeeuw in Leiderdorp. Het eerste dat mij opvalt is dat het een rustig ontwerp is zonder Aziatische designgrappen. De nieuwe Rio is wat groter gegroeid  in de lengte en de breedte. De hoogte is zelfs  afgenomen. Doel hiervan is dat hij wat stoerder oogt. 

DOOR JOHN VROOM ONAFHANKELIJK AUTOJOURNALIST

Wat wel relevant is, is dat de wielbasis  gegroeid is wat ten goede komt aan het interieur. Ook relevant is dat de bagageruimte 37 liter meer ruimte heeft dan het vorige model. Er is nu meer ruimte voor het hoofd, de benen en de schouders. In het interieur is men wat ergonomischer te werk gegaan. Het aantal knopjes is gereduceerd en de middenconsole is nu licht naar de bestuurder toe gebogen. De nieuwe Rio is ook wat luxer uitgevoerd dan zijn voorganger. Wat rijden betreft is deze Kia volwassener geworden en rijdt lekker vlot. De besturing geeft mij een goede feedback en stuurt scherp.  Hij schakelt secuur en voelt in combinatie met de motor sportief aan. Afhankelijk van de uitvoering die je kiest zie je zaken verschijnen als een parkeerhulp met achteruitrijcamera, cruisecontrol met snelheidsbegrenzer, regensensor, een verwarmbaar stuur, stoelverwarming en smart-key in combinatie met een startknop. Er zijn veiligheidsopties mogelijk, zoals automatische noodremassistentie gekoppeld aan voetgangersherkenning en rijbaanhulp. Interessante zakenauto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *