De nieuwe Honda Civic Sedan

Twee edities geleden testte ik voor u de nieuwe Honda Civic Hatchback. Een bijzondere auto met een wat aparte vormgeving. Recentelijk introduceerde Honda daarvan het Sedan model en wat een wereld van verschil voor mijn gevoel.

DOOR JOHN VROOM ONAFHANKELIJK AUTOJOURNALIST

Een veel harmonieuzere vormgeving, zowel aan de voor- als achterkant. Maar ja, dat blijft natuurlijk een kwestie van smaak en daarbij ga ik graag voor een chromen afwerking in plaats van zwarte details. Het Amerikaanse gevoel blijf ik toch ook bij deze uitvoering houden en dat zal voor een bepaalde doelgroep een pre zijn, zeker in één van Honda’s grootste afzetgebieden zijnde Amerka. Deze Civic biedt eigenlijk alles wat je van een eigentijdse Sedan mag verwachten voor een hele schappelijke prijs. De Sedan is alleen leverbaar met een benzinemotor en in drie uitvoeringen.

Comfort, Elegance en Executive die een oplopend luxe karakter hebben en uiteraard een oplopend prijskaartje. Deze Honda Civic Sedan heeft een stabiel en veilig weggedrag, zeker in bochten en op slecht wegdek. Bijzonder is de optie Honda Sensing, waarbij de Civic zich keurig binnen de lijntjes en op afstand van zijn voorganger houdt en keurig zelf door bochten stuurt.

En natuurlijk ook adaptieve cruisecontrol, verkeersbordherkenning, dodehoeksensor  en een sensor die kruisend verkeer bij achteruitrijden in de gaten houdt.

Motoren

Benzine

1.5i-VTEC

Afmetingen

Lengte 4648 mm

Breedte 2076 mm

Hoogte 1416 mm

Draaicirkel 11.3 m

Inhoud

Brandstof 46 l

Bagageruimte 519 l

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *