Volvo S90: ‘Coole uitstraling’

Als ik aan Volvo denk, dan denk ik aan veilige comfortabele reisauto’s voor een bepaalde consumentengroep.  Keurige auto’s met een coole Zweedse uitstraling. En dat is ook mijn eerste indruk als ik voor de nieuwe S90 sta. 

Hoewel hij mooi gelijnd is, geeft de grille met het onmiskenbare logo mij nog het meest een Volvo-gevoel. Het interieur is meer eigenzinnig met de eerder genoemde coole uitstraling. Ik zit vorstelijk op de goed gevormde stoel achter een fraai ontworpen dikleren stuur. Het dashboard heeft een geheel eigen karakter, met name door de verticaal gevormde ventilatie-openingen op het middenconsole, die met het infotainmentcenter één geheel vormen.

De viercilinder 1.969 cc en 334 pk leverende motor in combinatie met de achttrapsautomaat is goed opgewassen voor de taak om de toch bijna twee ton wegende S90 te verplaatsen. Verwacht geen sportief rijgedrag, want alles is gebaseerd op comfort op de lange afstand. De stuurbekrachtiging zou voor mij iets communicatiever mogen zijn, maar dat is natuurlijk persoonlijk. En omdat comfortabel rijgenot zo persoonlijk is, moet u deze Volvo S90 eigenlijk ook eens gaan proeven bij Volvo dealer Svala Auto in Katwijk, Hillegom of Leiderdorp. Fijne reisauto!

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *