Mercedes-Benz GLA: ‘Fraaie auto!’

Na zo’n vier jaar heeft Mercedes-Benz de GLA gefacelift. Nou ja, gefacelift, zeg maar op detailniveau zijn wat cosmetische aanpassingen gedaan, met her en der een stukje toegevoegde functionaliteit, waarbij de basis feitelijk hetzelfde is gebleven. 

Tja, waar hebben we het over. De openingen in de bumper zijn gewijzigd, net als de buitenspiegels. Ook het profiel van de voorruitstijlen zijn aangepast. Door alle wijzigingen met de aangepaste bodemplaat is de cw-waarde wat gedaald al is het ook marginaal. In het interieur is de belangrijkste facelift dat de naalden van de toerenteller en de snelheidsmeter nu in het rood zijn uitgevoerd. Big deal dus! Opmerkelijk is dat de rem- en richtingaanwijzerlichten aan de achterkant drie standen hebben; volledige sterkte bij daglicht, een middenstand in het donker en een dimstand om te voorkomen dat achteropkomend verkeer verblind raakt. Interessant detail, maar het belangrijkste vind ik dat de GLA gebleven is wat het was, een fijne comfortabele cross-over met toch een relatieve lage zitpositie en lekker stabiel ligt op de weg. Ook interessant is dat het onderstel leverbaar is in drie varianten met als de basis degene die ingesteld is op comfort. Een andere variant is een 15 mm verlaagd onderstel en als derde een offroad-comfort-onderstel, waarmee deze GLA drie centimeter hoger op de wielen staat met als extra voordeel ook een hogere instap. Fraaie auto!

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *