Ford Fiesta: ‘Volwassen’

Wie kent hem niet, de eerste Ford Fiesta uit vervlogen jaren? Een redelijk klein vierkant model, dat erg succesvol bleek te zijn. Elk nieuw Fiesta model daarna groeide groter en nu staat de allernieuwste Fiesta in de showroom. 

Een volwassen Ford die dit merk in meerdere opzichten heeft ge-upgrade met flink wat mogelijkheden om hem te personificeren. Mooie strakke lijnen vanaf de zijkant gezien, met een elegant oplopende raampartij. De achterkant istypisch Ford en de neuspartij is slank en elegant gevormd met natuurlijk de herkenbare grille, waarvan je aan de styling kan zien welke Fiesta-uitvoering het betreft. De standaard Fiesta krijgt de grille met horizontale lijnen en verticale mistlampen. De ST-line krijgt een honingraat-grille en verticale mistlampen en de Vignale-versie de golvende platte ‘V’ als grilledesign. Nieuw voor Ford is de Active-line, waarbij de Fiesta wat hoger op de wielen staat en plastic stootranden meekrijgt om als een semi-Cross-Over te ogen. Het interieur ziet er goed verzorgd uit met een fraai ergonomisch dashboard. Veel veiligheidsopties uit de Focus zijn nu ook in de nieuwe Fiestaleverbaar, zoals rijstrookbewaking,parkeerassistentie, automatische cruisecontrol met autobrake en noem maar op. Zoals gebruikelijk bij Ford is er een ruime keus op motorgebied. Tja grappig, niet alleen kleine kinderen worden volwassen.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *