Jaguar XE: ‘Heerlijke zakenauto’

Recentelijk heeft Jaguar twee nieuwe benzinemotoren voor de XE met 200 pk en 250 pk aan het gamma toegevoegd en heeft de XE 3.0 S motor versterkt van 340 pk naar 380 pk. Persoonlijk vind ik de XE een mooie elegante sedan.

De buitenkant ziet er goed uit met het herkenbare familiefrontje en ook de achterkant is stoer en strak. Ook het interieur geeft je het weldadige Jaguar gevoel en straalt een zekere rust uit. Riante stoelen en een mooie brede middentunnel.

Een lekker dik leren stuur met daarachter fraaie klokken onder een mooie leren boog. Veel knoppen zijn verwerkt in het eenvoudig werkende touchscreen. Het brede infotainmentsysteem boven het middenconsole ziet er imposant uit en dat geldt ook voor de rest van het middenconsole. Mooie hoogwaardige materialen met her en der een subtiel chroomrandje. Hij heeft een heerlijk sportief rijgedrag, vooral in snel bochtenwerk in combinatie met de elektrische stuurbekrachtiging. Heerlijk neutraal en haarscherp. Hij hangt lekker aan het gas. Zijn hele rijgedrag is dynamisch. Wat ruimte betreft en zeker achterin is het allemaal wat beperkt, maar ach, de meeste zakelijke rijders rijden toch meestal alleen.

Kortom een heerlijke zakenauto! Nu de bijtelling voor alle auto’s gelijk is, kan er weer met het hart gekozen worden, dus ga eens genieten bij Jaguar dealer Kimman in Haarlem.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *