Renault Scénic: ‘Fraaie zaken- en gezinsauto’

Zo, die is opgeknapt zeg, die nieuwe Renault Scénic. Mooi gelijnd front met een fors logo in de grille die doorloopt tot aan de koplampunits. Hoge flanken en een lage raampartij die hem een stoer aanzicht geven en met name de onderste lijn van de raampartij die net na de middenstijl een golvende beweging maakt, geeft hem een extra apart accent.

De wielen staan bij deze Scénic generatie meer op de hoeken van de auto en de lichtmetalen velgen zijn 20 inch en dat geeft hem een stoer en sportief uiterlijk. Deze nieuwe Renault heeft een grotere wielbasis, hij is langer, breder en het middenconsole aanwezig met een verticaal infotainmentsysteem. Door de panoramische voorruit en de grote zijruiten heb je een goed overzicht. Naar achteren toe is dat wat minder door de lagere raampartij. De stoelen zitten stevig en comfortabel. Hoe ruimtelijk deze Scénic ook oogt, ruim is hij achterin niet direct en door de vliegtuigtafeltjes is hij voor de knieën zelfs krap. De bagageruimte is daarentegen weer royaal. De Scénic biedt het rijcomfort van een Franse gezinsauto met een beetje overhelgedrag bij snelle bochten, maar dat is zo lekker Frans zullen we maar zeggen. Fraaie zaken- en gezinsauto.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *