Nissan Micra: ‘Scherp gelijnd’

Bij Nissan hebben ze de tekenpotloden eens goed geslepen en de wat bolle Micra eens flink aangescherpt. Ik zie nu een scherp gelijnde Nissan die met een vlot en fris design nu ook een jongere kopersgroep zal gaan aanspreken.

Ook het interieur is flink aangepakt en ziet er zeker niet Aziatisch saai meer uit in de tweekleurige uitvoering met het kleuraccent op het dashboard, middenconsole, dat ook doorgevoerd is in de stoelbekleding. Ik zit ruim op de goede voorstoel en achterin is het eveneens goed zitbaar. De bagageruimte is royaal en mooi rechthoekig en kan gemakkelijk vergroot worden door een simpele druk op de knop waarmee je de in twee ongelijke delen neerklapbare achterbank plat gooit. Rijden met de nieuwe Micra gaat uiterst soepel. Hij schakelt strak, stuurt plezierig scherp en is niet onrustig. Hij geeft een safe gevoel in bochten en op afritten en ook op hogere snelheden voelt hij stabiel aan.

Opvallend is dat de nieuwe Micra een groot aantal opties biedt op het gebied van rijassistenten of zoals Nissan dat zelf noemt Intelligent Mobility, waarmee ze bedoelen onder andere de rijstrook-assistent en het automatische noodstopsysteem. En er is meer, zoals een camera met helocopterview als parkeerhulp en ook grootlicht met adaptief dimlicht en verkeersbordherkenning, dus er is voldoende te kiezen. Rond maart zal deze nieuwe Nissan in de showroom staan bij dealer Abswoude Autopromenade in Noordwijk.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *