Seat Ateca: ‘Scherpe eigentijdse lijnen’

Natuurlijk mocht er bij Seat ook geen SUV ontbreken in het gamma, dus introduceerden zij recentelijk de Ateca. Hij oogt compact met een sportief front met scherpe eigentijdse lijnen.

Een oplopende taillelijn en een elegant, maar toch sportieve achterpartij. Bij een SUV gaat het natuurlijk om ruimte en die is er volop bij deze Ateca, zowel voor de inzittenden als voor de bagage. In de achterklep gaat zo’n 510 liter die te vergroten is tot 1604 liter. De instap is comfortabel en het interieur ziet er goed uit. Het stuur pakt prettig aan en het dashboard ziet er no-nonsense uit en kennen we vanuit de Leon. Het navigatiesysteem zit prettig hoog gepositioneerd. Het rijgedrag van deze Seat SUV doet sportief aan, reageert vlot op de signalen van het stuur en ligt lekker in de bochten. Een prettig sturende en rijdende SUV dus. Hoe compact de Ateca ook oogt, hij blijkt  ook prima geschikt voor het afleggen van lange afstanden. De motor is stil en plezierig soepel, maar ook op heuvelachtige bergweggetjes gedraagt hij zich prettig zonder hinderlijk overhellen in de bochten. Handige handigheidjes zijn ook mogelijk op deze Seat, zoals de wegklapbare trekhaak en de ‘handsfree’ achterklep, waarmee je de klep ontgrendelt door een soort schopbeweging onder de bumper of een 360 gradencamera en een dodehoekdetectie. Kortom goede redenen om eens langs te gaan bij Seat dealer Maas Autogroep.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *