Mercedes-Benz E-Klasse Estate: Ruim, royaal en riant

‘Liever een ster in mijn ruit dan in mijn grille’. Ik ken al deze grappen en lange tijd was ik ook niet zo’n fan van dit merk, maar ik moet zeggen dat ze tegenwoordig hele mooie modellen produceren. De E-Klasse is daar een goed voorbeeld van en zeker met de nieuwe Estate-uitvoering.

Echt een auto die je aanschaft omdat je representatief en comfortabel veel lange afstanden moet afleggen en bagageruimte nodig hebt of dat je slechts die indruk wilt wekken bij je buren of je Rotary-vriendjes. Hoe dan ook, een pracht product! Doe het portier maar eens open en sluit hem weer, want dat zegt mij altijd al genoeg over de auto. Ik vind de Estate nog mooier gelijnd dan de Sedan en dat komt natuurlijk door die achterkant. Over het interieur kunnen we het uiteraard snel eens zijn.

Ruim, royaal en riant. En bagageruimte is er in overvloed, zo’n 670 liter, hetgeen uitgebreid kan worden naar 1.820 liter met de banken plat. Aan mij is het niet besteed, maar de liefhebber van ingenieuze opties kan helemaal los gaan. Van verwarmde stoelmassage, starten met je telefoon tot een persoonlijke vraagbaak die je telefonisch bijstaat met niet alleen vragen over de auto, maar ook het regelen van hotels en restaurants. En over de ingebouwde veiligheidssystemen kan ik nog wel een extra pagina vullen. Kortom een magnifieke reis- en zakenauto!

FACTS

Motoren
Benzine
E200
Diesel
E220d
E350d

Afmetingen
Lengte 4923 mm
Breedte 2065 mm
Hoogte 1468 mm
Draaicirkel 11.6 m

Inhoud
Brandstoftank 66 l
Bagageruimte 540 l

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *