Citroën C3: ‘Controversieel

Het is niet mijn smaak, maar ik vind het fantastisch dat Citroën het lef heeft weer iets controversieels op de automarkt te brengen en dan niet zo zeer met het model, maar in design en kleurgebruik. Neem de witte uitvoering met een rood dak en rode spiegels, rode mistlampomlijsting en de roodomlijste stip op de rubberen deurmat.

En dat rood zet zich voort in de omlijsting van de totale breedte van het dashboard en in de stoelbekleding. Té leuk! Bij zo’n uitvoering verwacht je dat de nadruk op sportief en dynamiek zal liggen, maar nee, die ligt bij deze nieuwe C3 op comfort. Voor mij een typisch geval van cognitieve dissonantie en dat begint al bij de instap als ik plaatsneem op de brede en zachte stoel waarin ik wegzak. Deze Citroën trekt soepel op, stuurt licht en zou wat mij betreft wat meer communicatie tussen wiel en weg mogen geven. Hij heeft lange veerwegen en de schokdempers doen het ook rustig aan en om de motor naar mijn wens te laten presteren moet ik hem flink op toeren houden. Francofielen met nostalgische gevoelens voor de comfortabele Citroëns uit de jaren 60/70 kunnen weer helemaal hun hart ophalen. Comfort met een grote C dus. Deze nieuwe C3 is te voorzien van een flink aantal betaalbare opties op assistentie- en veiligheidsgebied volgens de moderne technologie. Naar mijn idee is het ‘echte Citroën gevoel’ weer terug voor de liefhebbers. Ga hem proeven bij Citroën dealer De Jong in Katwijk.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *