‘Mooie aanwinst voor het Kia gamma’

Deze nieuwe Kia Optima Stationwagon is natuurlijk een mooie aanwinst voor het Kia gamma, want Nederland is gek op Station-wagons. En dit is wel een hele bijzondere qua vormgeving. Kia noemt het een ‘Lifestyle-station’. Concreet betekent dit een Stationwagon met een wat aflopende coupé-achtige daklijn. 

TEKST JOHN VROOM, AUTOREDACTEUR

Ziet er fraai uit, maar gaat natuurlijk wel ten koste van de laad- en hoofdruimte, maar het oog wil ook wat. Er blijft altijd nog 552 liter space over en met de achterbanken plat kan dat vergroot worden naar 1.686 liter. Standaard wordt deze Sportswagon luxe uitgevoerd met 17 inch lichtmetalen velgen, dakrails, privacy glas, climat control en actieve rijbaanassistentie en dat kan nog worden uitgebreid in de DynamicLine en GT-Line versies, zoals met een panoramisch schuif-/kanteldak, een 8-inch multimediascherm, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel en een audiosysteem van Harman Kardon. Kia maakt het makkelijk wat motorkeus betreft, want de GT-Line is leverbaar met een 245 pk benzinemotor en de overige versies met een 1.7-liter dieselmotor met 141 pk. Het interieur ziet er netjes verzorgd uit zonder frivoliteiten.

Ergonomisch dashboard en veel bedieningsknoppen op het stuur, zodat de handen daar ook kunnen blijven. Deze Sportswagon rijdt comfortabel, zeker in combinatie met de 7-traps DCT-automaat. De dieselmotor is plezierig rustig en biedt voldoende trekkracht. Rij eens langs bij Kia dealer AutoHaag Zeeuw in Leiderdorp, want die kan u alle details vertellen en ook over de nieuwe Optima PHEV.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *