MINI John Cooper Works Cabrio: Echt rijgenot!

Grappig dat veel zakelijke rijders die meestal alleen rijden en helemaal geen extra bagageruimte nodig hebben voor een gezin, toch kiezen voor grote auto’s zoals Stationwagons of SUV’s. De reden vermoed ik is status, want met een grote auto oog je een geslaagd zakenman. Wat een onzin en wat een milieubederf (hoor mij nou). 

TEKST JOHN VROOM, AUTOREDACTEUR

Waarom niet kiezen voor dagelijks rijgenot en opvallen door anders te zijn. Ik zou in zo’n situatie kunnen kiezen voor een MINI John Cooper Works Cabrio. Niet dat je pontificaal bij je relaties met de kap open voor moet komen rijden, maar onderweg is open rijden of half open als een alternatief schuifdak toch heerlijk? En dit nog afgezien van het echte rijgenot. Dat begint al als je achter het dikleren stuur in de sportief gevormde en royaal verstelbare stoel plaatsneemt. Het dashboard is natuurlijk ook een genot om naar te kijken. Lekker rebels en tegendraads met die grote ronde klok in het midden met daaronder een serie speelse tuimelschakelaars, waaronder de rode startknop. Ja en druk daar maar eens op. Een lekker grommend geluid en dan rijden we nog niet eens. En dat geluid wordt alleen maar imposanter bij het wegrijden met speelse plofjes bij het gas loslaten. De wegligging is, zoals vanouds MINI, voortreffelijk. Als je wilt, vierkant door de bocht, maar je kunt met deze Cooper ook heel relaxed rijden, maar waarom zou je als je van echt autorijden houdt, zoals ik.

Motor
Benzine
2.0 liter – 231 pk

Afmetingen
Lengte 4.01 m
Breedte 1.73 m
Hoogte 1.43 m

Inhoud
Tankinhoud 44 l
Bagageruimte 278 – 941 l

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *