Jaguar F-Type SVR Convertible: ‘Fenomenaal’

Ja, inderdaad, nog een cabrio in Business op Wielen. Een zakelijke rijder mag toch ook wel even genieten naast al die zakelijk verantwoorde modellen? Tja, waar zullen we beginnen?

Wat dacht u van het geluid als je deze 5.0-liter V8 met een mechanische compressor start? Fe-no-me-naal! En dan het gehamer bij het accelereren en het geplof en geknetter bij het gas los laten. Waan-zinnig! Kap omlaag en dan rijden door een tunnel. Kunt u zich dat voorstellen? Echte rijbeleving. Het fijnst komt deze F-Type tot zijn recht op bochtige binnenwegen met zijn vierwielaandrijving en zijn zijdezacht schakelende achttrapsautomaat, maar je kunt er ook soepel, maar wel opzichtig, een kratje Brand bier bij AH mee gaan halen. Ja, de instapprijs van 206.850 euro is natuurlijk wel een dingetje, maar dat houdt hem wel exclusief. Wat lijnenspel betreft is deze F-Type superfraai. Het interieur is natuurlijk ook imposant, maar persoonlijk mis ik een beetje de Britse chiqueheidsfactor zoals destijds in de E-Type uit de jaren ’60, maar dat zal de leeftijd wel zijn. Ook al rijd je niet is het een genot om achter het dikleren stuur op de fraai gevormde sportseats te zitten met veel soepel leer om je heen, met boven je hoofd de vrije natuur. En dan in de wetenschap dat er 575 paardenkrachten vóór je onder de motorkap liggen. Hoe zalig is die gedachte alleen al? OK Vroom, wake up!

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *