De nieuwe Fiat 124 Spider: Molto Bene!

Ja, ik weet ook wel dat deze nieuwe Fiat 124 Spider niet de meest voor de hand liggende zakenauto is, maar ik vind eigenlijk dat elke slimme zakenman of zakenvrouw zijn of haar partner deze Fiat cadeau zou moeten doen, want dan kan je er zelf ook van genieten.

Wat heerlijk dat zo iets moois weer geproduceerd wordt. U kent mijn voorkeur voor het Italiaanse product, helemaal als het een Coupé of een Cabrio is. Subliem vind ik die nostalgische knipoog naar de Fiat 124 Sport Spider uit 1966. Wat een mooie lijnen. En dan die zit achter dat fraaie stuur met dat kleine korte versnellingspookje direct onder handbereik. Heerlijk! Helaas kan ik zien dat het dashboard oorspronkelijk van Mazda komt. Het mist een beetje de voor mij belangrijke Italiaanse flair, maar dat terzijde. Het stoffen kapje is superlichtgewicht en is in twee tellen geopend. Uit de dubbele uitlaatpijp komt een beschaafd gebrom en door de turbo heb je met een beetje gas al een flinke dosis trekkracht wat heerlijk sportief rijden mogelijk maakt, zeker in combinatie met de direct schakelende versnellingsbak. Maar als je lekker relaxed wilt cruisen dan is dat bij deze Spider ook geen enkel probleem. Voor een cabrio is de bagageruimte nog verrassend compact. Als je kiest voor de luxere Lusso uitvoering, met onder andere leren bekleding, automatische airconditioning en 17 inch lichtmetalen velgen, ben je helemaal compleet voor 36.495 euro. Molto bene!

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *