Suzuki Vitara 1.4 S Boosterjet: ‘Leuke sportieve cross-over’

Vorig jaar introduceerde Suzuki de nieuwe Vitara en nu een jaar later is het modellenprogramma aangevuld met de 1.4 S Boosterjet, de naam die Suzuki hanteer voor haar nieuwe generatie compacte turbomotoren. 

Met zijn 20 pk meer dan zijn 1.6 liter broer merk je dit turbo-verschil onmiddellijk. De motor loopt lekker rond en geeft je bij gasgeven een plezierige boost en dat maakt het rijden van langere ritten een stuk prettiger. Gelukkig is deze 1.4 S ook verkrijgbaar met voorwielaandrijving naast vierwielaandrijving, want off-road rijden zal door velen toch weinig gebruik van worden gemaakt in de praktijk. Op zich lijkt mij deze Vitara er uitstekend voor geschikt. Hij weegt slechts 1100 kilo en met zijn 140 pk en een royale bodemvrijheid lijkt hij mij een uitstekende kandidaat daarvoor. In deze S-uitvoering zit de Vitara prima in zijn accessoires. Zelfs adaptieve cruisecontrol. En ook herken je deze S-uitvoering aan zijn sportgrille en in het interieur aan de sportpedalen, het sportstuur en rode accenten. Deze Vitara is momenteel eveneens leverbaar als Limited Edition, met extra luxe, zoals een gedeeltelijk leren en stoffen interieur en 1.8 inch lichtmetalen velgen. De stoelen zitten overigens prima. Prettig stevig en zij geven een goede steun. Voorin en ook achterin zit je ruim. Zelfs de bagageruimte is bovengemiddeld voor zijn klasse. Handig is de uitneembare dubbele bodem, waarmee je zaken uit beeld kunt houden of de laadhoogte kunt vergroten. Kortom een leuke, sportieve, ruime en compacte cross-over.

John Vroom, autoredacteur

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *