Range Rover Evoque Convertible: ‘Ik wil hem gewoon hebben’

Wat een heerlijke auto voor een eigenzinnige zakelijke rijder die lak heeft aan wat relaties wel of niet zouden kunnen vinden van deze autokeus. Iets voor mij dus, zeker als cabrio-liefhebber.

Een mooie combinatie van robuust en elegant. Tja, waar zal ik beginnen? Eigenlijk zou ik het hierbij kunnen laten, want bij de aanblik van dit model begrijp je in één oogopslag of dit de auto voor jou is of niet. Emotie dus. Lekker dat dit nog kan in het toch wat saaie hedendaagse zakenautolandschap. Ik zou het natuurlijk kunnen gaan hebben over het feit dat de zitruimte achterin wat beperkt is en dat ook de bagageruimte door het cabriodak beperkt is tot 251 liter. Dat de stoffenkap de grootste is in zijn soort. Dat de kap sluiten 21 seconden duurt en dat het openen 3 seconden sneller gaat en dat dat rijdend kan gebeuren tot een snelheid van 50 kilometer. Dat doordat je redelijk diep zit, je weinig last hebt van windinslag als je met het dak open rijdt, zelfs op de snelweg. Dat dit model 250 kilo zwaarder is door alle doorgevoerde verstevigingen. Dat het een geweldige auto is voor in het terrein. Dat hij door het Terrain Response Systeem hellingen, modder, sneeuw en heuvels zonder moeite pakt, waarbij het de gasrespons, de krachtverdeling tussen de wielen en de ESP naar eigen inzicht aanpakt. Maarrrr, ik denk dat het de meest potentiële kopers, zoals naar mijn idee bijvoorbeeld Linda de Mol en Sylvie Meis, het allemaal worst zal zijn. Zij, net als ik, willen hem gewoon hebben. Zo eenvoudig is dat.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *