Fiat 500 Sport 105HP: ‘Praktische auto voor in de stad’

Ik schreef het al bij de testauto, dat als je geen ruimte nodig hebt het toch veel leuker is om een compacte, luxe, supersportieve kleinere zakenauto te kiezen dan een SUV of een Stationwagon. 

De nieuwe Fiat 500 Sport met 105 pk is daar zo’n mooi voorbeeld van. Leuk om te zien en nog leuker om mee te rijden. Een goede kleur en leren bekleding. Helemaal top toch? Deze nieuwe 500Sport met een zwaardere motor is op een paar details gefacelift. Het model is uniek met een duidelijke knipoog naar de oer-500 uit de jaren ’60. Ik denk dat bijna iedereen hem leuk vindt, zeker in deze supersportieve uitvoering. Het grappige is dat je hem in verschillende kleurcombinaties wat interieur en exterieur betreft helemaal naar eigen smaak kan samenstellen. In deze uitvoering is de zwarte stoelbekleding voorzien van een sportief kleuraccent in blauw, wit of geel naar keus,

dat ook in de portierbekleding terugkomt. Deze 500 Sport 105HP trekt lekker weg. Doordat de wielen bijna op de hoeken van de auto staan heeft hij een prima wegligging en maakt lekker bochtenwerk mogelijk. Een praktische auto voor in de stad, maar ook op snelweg komt hij uitstekend mee. Hij is wat duurder dan de standaard 500, maar je krijgt ook wel een hoop luxe extra’s, zoals een 25 pk zwaardere motor, 16 inch lichtmetalen velgen, leren stuur en pookknop, mistlampen vóór en zo nog een paar fijne hebbedingen. Leuke auto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *