Jaguar XJ 3.0D: ‘Voor wie niet bang is om op te vallen’

Een aantal edities geleden heb ik u al kennis laten maken met de gefacelifte versie van de Jaguar XJ, waarover ik zeer enthousiast was. Maar er is meer moois in deze XJ serie te beleven, de 3.0 diesel SWB R-Sport. Echt een directie-auto voor diegenen die niet bang zijn om een beetje op te vallen en minimaal 117.150 euro te besteden hebben.

Deze XJ heeft 300 pk onder de motorkap en is maar liefst 5.13 meter lang. Medeweggebruikers herkennen deze nieuwe 3.0D R-Sport aan de grotere grille en luchtinlaten en de nu standaard led-koplampen. In het voorbijgaan zien zij de sportieve hoogglans zwarte accenten en aan de achterkant herkennen zij hem aan de led-achterlichten en de ovale uitlaatpijpen. Dan moeten ze wel snel kijken, want met een topsnelheid van 250 kilometer is deze XJ snel uit het zicht. U zelf en ja natuurlijk rijdt u zelf met zo’n heerlijke auto, kan in het luxe sportieve interieur genieten van alle ultramoderne nieuwe rij-assistenten, zoals de optionele, adaptieve cruise control die nu een zogenaamde file-assistent heeft, waardoor de auto zelf op voldoende afstand blijft van de voorganger en via de lange-afstandsradar nu ook zelf afremt of tot stilstand komt. Natuurlijk ook een Park-assistant systeem en de toegenomen connectiviteitsmogelijkheden met speciale apps met een volledig ge-updated infotainmentsysteem. Naar mijn idee de moeite waard om zelf eens te gaan proeven bij Jaguar-dealer Kimman in Haarlem.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *