Wittebrug en Autocentrum van Egmond werken eendrachtig samen

Een onafhankelijk autobedrijf dat tijdelijk showroomruimte biedt aan een merkdealer. In Rijnsburg gebeurt het. Merkdealer Wittebrug verkoopt tijdelijk haar nieuwe Seats en Skoda’s vanuit de showroom van Autocentrum van Egmond, totdat Wittebrug haar nieuwe Seat/Skoda-onderkomen in de bollenstreek operationeel heeft. “We werken eendrachtig aan een nog hoger marktaandeel voor onze merken.”

Een mission impossible. Daarvoor ziet Wittebrug zich geplaatst op 24 december 2015, de dag voor kerst. Het roemruchte dealerbedrijf heeft weliswaar de Volkswagen-, Audi-,Seat-, en Skoda-activiteiten van collega Kamsteeg in Leiden,

Leiderdorp, Voorschoten en Noordwijk overgenomen, maar omdat een verhuurder niet bereid blijkt een flexibeler huurcontract af te sluiten, een uitdrukkelijke wens van het BOVAG-lid, moet Wittebrug het pand in Leiden binnen een week ontruimen. Waarheen te gaan met al die nieuwe Seats en Skoda’s? “Jan Ravensbergen sr. van AC van Egmond bood ruimhartig uitkomst”, blikt Wittebrug-directeur Emiel van Egmond (overigens geen familie) terug op die memorabele decemberdag. “’Wij regelen het’, was Jan’s reactie. ‘Geen zorgen. En neem gerust vakantie’, voegde hij er aan toe. We waren meer dan welkom. En afspraken? Die zijn pas later op papier gezet. Zo groot was het onderlinge vertrouwen, als Rijnsburgers onder elkaar. We noemen het wel gekscherend ons ‚blauwe ogen contract’.”

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar de realiteit is dat binnen luttele dagen alle nieuwe en gebruikte Seats en Skoda’s van Wittebrug Leiden worden overgeheveld naar de showroom van AC van Egmond aan de Langevaart in Rijnsburg. De aanduiding ‘Seat en Skoda Autocentrum van Egmond powered by Wittebrug’ op de gevel en ruiten verwijst naar de opmerkelijke alliantie tussen beide ondernemingen. “Deze bijzondere samenwerking komt niet zomaar uit de lucht vallen”, benadrukt Jan Ravensbergen jr., die inmiddels met veel passie in de voetsporen van vader Jan is getreden. “Autocentrum van Egmond heeft als een van de grootste merkspecialisten van VW, Audi, Seat en Skoda in Nederland al ruim vier jaar intensief contact met Wittebrug. Zo betrekken wij er al jaren onze originele merkonderdelen, wisselen we technische kennis uit en voert Wittebrug garantiezaken uit. Dat schept een band. Met deze bijzondere alliantie als hoogtepunt.”

Bemiddelaar
Of ze toch nog een beetje concurrenten van elkaar zijn? Emiel van Egmond en Jan Ravensbergen jr. moeten bijna lachen om die suggestie. “Wij versterken elkaar juist in het streven zo veel mogelijk Volkswagens, Audi’s, Seats en Skoda’s in de Bollenstreek op de weg te krijgen”, zegt Emiel van Egmond. “Wittebrug vervult vooral een regiofunctie, zeker op salesgebied. Klanten komen bij ons dealerbedrijf omdat ze Volkswagen, Audi, Seat of Skoda willen rijden en de merkbeleving optimaal willen ervaren. AC van Egmond is juist een local hero, een écht familiebedrijf in Rijnsburg dat elke klant bij naam kent en precies weet hoe die wil worden behandeld. De klant rijdt AC van Egmond, zou je kunnen zeggen, daar telt het merk minder zwaar. Wij bijten elkaar dus niet.” Van een moordende prijzenslag om de gunst van de klant is al helemaal geen sprake. “Stel je voor! Dat zou alleen maar ten koste gaan van een gezonde marge voor beide bedrijven, met de klant als lachende derde.” Komt er een klant bij AC van Egmond voor een nieuwe Volkswagen, Audi, Seat of Skoda, dan treedt het familiebedrijf als bemiddelaar op en wordt de auto per definitie betrokken bij Wittebrug. “En zo gaat het ook bij bijzondere occasionwensen”, zegt Jan Ravenbergen jr.. “Tenzij die heel bijzondere gebruikte auto alleen elders in te kopen is natuurlijk. ” Met de komst van de nieuwe Seats en Skoda’s komt er ook een verkoopadviseur van Wittebrug mee over naar het familiebedrijf aan de Langevaart in Rijnsburg. “Die jongen, Remco, is meteen in ons team opgenomen. Er is geen onderscheid. We helpen en versterken elkaar.”

Autocentrum van Egmond
Langevaart 1a, 2231 GA Rijnsburg
T 071 – 4022911
E [email protected]
I www.boschcarservicevanegmond.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam