Rowu Media gespecialiseerd in 3D-techniek

In een woonhuis in de Katwijkse wijk Rijnsoever gebeuren mooie dingen. Voor reclamebureaus en bedrijven maakt Rob Wuijster van Rowu Media er 3D-animaties en virtual reality-beelden die bestemd zijn voor websites, presentaties, bedrijfsfilms en commercials, onder andere voor BiFi-worstjes.

Oplettende tv-kijkers hebben de reclamespot voor BiFi-worstjes misschien wel recentelijk voorbij zien komen. In deze tv-commercial komen 3D-animaties voor waaraan het Katwijkse bedrijf Rowu Media heeft meegewerkt, dat begin 2009 werd opgericht door Rob Wuijster. “3D heeft een enorme vlucht genomen en is mainstream geworden,” verklaart Rob. “Denk aan 3D-brillen waarmee je realtime door een virtueel, nog te bouwen huis kunt lopen, maar ook aan games waarin van de 3D-techniek gebruik wordt gemaakt en aan printen in 3D.”

Van allesRowu Media maakt van alles, van een bewegend logo of een pand in 3D tot een product dat je van alle kanten kunt bekijken. Ook levert het bedrijf panoramafoto’s en beelden voor een tv- of internetcommercial. Dit gebeurt veelal in nauwe samenwerking met scriptschrijvers, filmmakers en mensen van de videomontage, vaak in opdracht van reclamebureaus, maar ook rechtstreeks voor bedrijven. Rob Wuijster doet dat op locatie bij bureaus of thuis in Katwijk. “Ik kom uit de bouwkundige hoek,” legt Rob uit. “Ik heb MTS Bouwkunde, Weg- en Waterbouw gedaan. Dat verklaart waarom ik ook vaak in opdracht van architectenbureaus werk.”

Nu de economie weer is aangetrokken en het met name in de bouw weer beter gaat, richt Rowu Media zijn pijlen ook weer op het regionale MKB-segment, bijvoorbeeld architectenbureaus, makelaars en bedrijven die stands bouwen en beurzen organiseren. Ook voor producten die in 3D geprint moeten worden, bijvoorbeeld vazen en sieraden van keramiek of een sleutelhanger, kan Rob Wuijster zorgen. “Tegenwoordig kan je zelfs schroeven en palletjes van IKEA in 3D printen. Dat is heel makkelijk als je een onderdeeltje kwijt bent.”

Ei kwijt
“Ik kan mijn ei volledig kwijt in dit werk, dat een combinatie is van creativiteit en techniek,” sluit Rob Wuijster enthousiast af. “Het is een complex werkveld, mede door de snel veranderende techniek. In feite is mijn werk een combinatie van beeldhouwen en schilderen met licht. Je begint met niks. Halverwege het traject is alles nog grijs, alsof je een wit chassis van een auto ziet zonder stoelen en kleuren. Pas helemaal aan het einde van het creatieve proces vallen de puzzelstukjes in elkaar en heb je een gekleurde afbeelding of een videobeeld in kleur.”

Rowu Media
Schorpioen 62
2221 NA Katwijk
T 071 – 888 60 71
E [email protected]
I www.rowumedia.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam