De Scheepmaker: Unieke kans voor kleine bedrijven

Grote gele bulldozers rijden af en aan op het terrein aan de Scheepmakerstraat in Katwijk. Van het pand waarin ooit in de vroege uren verse broodjes werden gebakken, resteert niet meer dan een paar flinke hopen puin. Er wordt plaats gemaakt voor een modern bedrijfsverzamelgebouw voor zestien ondernemingen. De units zijn, net als ooit de warme broodjes, gewild want er zijn al tien bezet. Zes bedrijfsruimten zijn nog te koop.

Willem van der Plas hoort vanuit zijn kantoor de sloopwerkzaamheden. Het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw met de naam De Scheepmaker verrijst naast het gebouw van de KBM Groep waarvan hij één van de directeuren is. Van der Plas: ,,Het bestaande gebouw was ons eigendom en werd verhuurd aan de bakkerij. Nu het bedrijf is gestopt, is het een goede gelegenheid om iets nieuws neer te zetten. De economie trekt aan, de rente is laag, de banken geven weer iets gemakkelijker leningen en ondernemers durven weer te investeren in vastgoed. Dat levert meer op dan geld op de bank.’’

Op bedrijventerrein ’t Heen is niet veel aanbod aan kleinschalige bedrijfsruimten. De Scheepmaker vult deze leemte want het gaat om zestien bedrijfsunits van 110 tot 121 vierkante meter, in prijs variërend van 125 tot 130 mille. Elke unit heeft twee etages met op de begane grond een elektrische deur (met loopdeur) en een monolieten vloer waar bedrijfswagens kunnen staan. De units met elk twee eigen parkeerplaatsen worden casco opgeleverd, alleen op de begane grond is een kant-en-klaar toilet aanwezig. Op dit moment zijn er units verkocht aan schildersbedrijven, een schoonmaakbedrijf, een nagelstudio, een AGF-handelaar en een loodgietersbedrijf. Ook de KBM Groep houdt zelf een unit die wordt ingericht als showroom/ontvangstruimte voor kopers van diverse projecten. Ze kunnen daar de vele keuzemogelijkheden bekijken.

De Scheepmaker wordt gebouwd door de KBM Groep. Het Katwijkse familiebedrijf wordt geleid door drie broers (Dick, Willem en Jan Bart) en heeft naast het onderdeel Vastgoedexploitatie, drie pijlers: Ontwikkeling, Bouw en Onderhoud. Het bedrijf is nauw betrokken bij de directe omgeving zoals industrieterrein ’t Heen waar het ook verschillende bedrijfsruimten aan de Ambachtsweg bezit. Directeur Van der Plas: ,,’t Heen is een A-locatie als het gaat om ligging en uitvalswegen. De laatste jaren is er wat leegstand geweest. Met de aanwijzing van het industrieterrein als dé plek voor grootschalige detailhandel én de opknapbeurt van de Ambachtsweg voor de deur, zie je dat ‘t Heen nu een mooie impuls krijgt. De bouw van De Scheepmaker helpt mee om dit gebied aantrekkelijker te maken, ook voor kleinere bedrijven. Daar zijn wij blij mee want we streven er altijd naar om met onze projecten iets extra’s bij te dragen aan de omgeving.’’

Voor de bouw van De Scheepmaker maakt de KBM Groep gebruik van onderhoudsarme materialen zoals een mooie bakstenen gevel, kunststofkozijnen en goede beplating. Ook wordt gebruik gemaakt van de zogeheten LEAN-methode waarbij alle bouwdisciplines meepraten over de planning. Als de slopers klaar zijn, begint de bouw in de laatste week van mei. Kopers moeten eind 2016 hun onderkomen in De Scheepmaker kunnen betrekken. Willem van der Plas vertrouwt erop dat alle units tegen die tijd verkocht zijn. ,,Dit is echt een unieke kans voor veel bedrijven.’’

Meer informatie?

www.kbm.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *