Zonnepanelen als alternatief voor de spaarrekening

De rendementen op een spaarrekening dalen al langere tijd. Op dit moment ligt de rentevergoeding op een spaarrekening tussen 0,3% – 1,0%. Reden om op zoek te gaan naar alternatieven. 

Een van de mogelijkheden is het duurzaam inzetten van je spaargeld door te investeren in zonne-energie. Door zonnepanelen op het dak van je huis te plaatsen, kun je naar verwachting een rendement van circa 6% per jaar behalen. Daarnaast draag je zo een steentje bij aan een schoner klimaat. Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen? Of heb jij deze al aangeschaft? Overweeg dan ook de mogelijkheid om een groen dak aan te leggen. Een groen dak in combinatie met zonnepanelen vergroot het rendement van je zonnepanelen. De reden hiervoor is dat een groen dak de omgevingstemperatuur voor de zonnepanelen verlaagd. Daarnaast zorgt een groen dak ’s zomers voor een lagere temperatuur in huis.

Tip! Verschillende gemeenten verstrekken subsidies voor het aanschaffen en plaatsen van zonnepanelen.

Tip! Ook de aanleg van een groen dak wordt door verschillende gemeenten, waaronder de gemeente Amsterdam, gesubsidieerd.

Let op! Heb je zonnepanelen aangeschaft vergeet dan niet de BTW op de zonnepanelen terug te vragen en periodiek een aangifte omzetbelasting in te dienen.

Geert Hoedjes
Manager Corporate Finance
JAN Accountants & Belastingadviseurs
www.jan.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *